Αρχική » Γιορτή του Αγίου Διονυσίου των και των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω στην Πάτρα

Γιορτή του Αγίου Διονυσίου των και των Αγίων Τριών Παίδων εν Καμίνω στην Πάτρα

από kivotos

Μέ λαμπρότητα γιορτάσθηκε η ιερά μνήμη τού Αγίου Διονυσίου τού εν Ζακύνθω στον ομώνυμο μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό τού Αγίου στην Πάτρα.

Την παραμονή το απόγευμα τελέσθηκε  ο πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος τού Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου, ο οποίος μίλησε στο πολυπληθές εκκλησίασμα για την αγία βιοτή και πολιτεία τού Αγίου Διονυσίου.

Ανήμερα, τέλεσε τη Θεία Λειτουργία ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος, με την συμμετοχή πλήθους κόσμου.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του ανεφέρθη στην αφθαρσία τού ιερού Λειψάνου τού Αγίου Διονυσίου και γενικά στην αξία τού ανθρωπίνου σώματος, αφού ο όλος άνθρωπος ως ψυχοσωματική οντότης οδηγείται, μέσα από την πνευματική άσκηση και την μυστηριακή ζωή στη θέωση.

Μετά την Θεία Λειτουργία έγινε η Δοξολογία για την γιορτή των Τριών Παίδων των εν Καμίνω, προστατών τού Πυροσβεστικού Σώματος.

Της Δοξολογίας προέστη ο Μητροπολίτης κ. Χρυσόστομος, ο οποίος μίλησε με θερμά λόγια για την Ηγεσία και όλα τα μέλη τού Πυροσβεστικού Σώματος, τούς συνεχάρη για το έργο τους, τούς ευχαρίστησε για την μεγάλη προσφορά τους στην τοπική κοινωνία, αλλά και γενικότερα στην Πατρίδα μας.

 Στην Δοξολογία παρέστη, όλη η Περιφερειακή και τοπική ηγεσία τής Πυροσβεστικής και Εκπρόσωποι όλων των άλλων αρχών και φορέων της πόλεως και της περιοχής.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ