Μην χάσετε, από την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου, στα περίπτερα όλης της χώρας το νέο φύλλο της "Κιβωτού της Ορθοδοξίας" με 3 μεγάλες προσφορές:

A. To ανθολόγιο των σωτήριων συμβουλών του Αγ. Πορφύριου του Καυσοκαλυβίτη

 

Ο όσιος Γέρων Πορφύριος, κατά κόσμον Ευάγγελος Μπαϊρακτάρης, γεννήθηκε στις 7 Φεβρουαρίου 1906 μ.Χ., στην Εύβοια, στο χωριό Άγιος Ιωάννης της επαρχίας Καρυστίας. Οι γονείς του, Λεωνίδας Μπαϊρακτάρης και Ελένη, το γένος Αντωνίου Λάμπρου, ήταν ευσεβείς και φιλόθεοι άνθρωποι Ο μικρός Ευάγγελος ήταν το τέταρτο παιδί της οικογένειας. Στα δώδεκά του χρόνια έφυγε κρυφά για το Άγιον Όρος, με τον πόθο να μιμηθεί τον Άγιο Ιωάννη τον Καλυβίτη, τον οποίο είχε ιδιαίτερα αγαπήσει, όταν παλαιότερα είχε διαβάσει το βίο του. Η χάρις του Θεού τον οδήγησε στην καλύβη του Αγίου Γεωργίου Καυσοκαλυβίων και στην υποταγή δύο Γερόντων, του Παντελεήμονος, ο οποίος ήταν και πνευματικός, και του Ιωαννικίου, αδελφών κατά σάρκα. Αφοσιώθηκε στους δύο Γέροντες, που κατά κοινή ομολογία ήταν ιδιαίτερα αυστηροί, με μεγάλη αγάπη και με πνεύμα απόλυτης υπακοής. Έγινε μοναχός σε ηλικία δεκατεσσάρων ετών και πήρε το όνομα Νικήτας. Μετά από δύο χρόνια έγινε μεγαλόσχημος. Λίγο αργότερα ο Θεός του δώρισε το διορατικό χάρισμα.

 Στο βιβλίο αυτό εμπεριέχονται οι πιο πολύτιμες διδαχές και συμβουλές του νέου μεγάλου αυτού Αγίου της Εκκλησίας για να σας καθοδηγούν σε κάθε βήμα της ζωής σας!

 

B. Συλλεκτικο CD: Παραδοσιακά καλαντα απ’ όλη την Ελλάδα

Με τον Παναγιώτη Λάλεζα, ενώ συμμετέχει παιδική χορωδία

‘Ένα πραγματικά σπάνιο CD που θα βρείτε αποκλειστικά και μόνο στην Κιβωτό της Ορθοδοξίας. Απολαύστε τα παραδοσιακά κάλαντα από κάθε γωνιά του τόπου μας και.. καλές γιορτές! Περιλαμβάνει:

1.ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ)

2.ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΠΡΩΤΟΓΕΝΝΑ (ΜΟΡΙΑ)

3.ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑ (ΚΡΗΤΗΣ)

4.ΚΑΛΗΝ ΕΣΠΕΡΑΝ (ΣΜΥΡΝΗΣ)

5.ΣΑΡΑΝΤΑ ΜΕΡΕΣ  (ΘΡΑΚΗΣ)

6.ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΡΑ (ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΩΝ)

7.ΕΛΑΤΕ ΕΔΩ ΓΕΙΤΟΝΙΣΣΕΣ (ΗΠΕΙΡΟΥ)

8.ΑΡΧΙΜΗΝΙΑ (ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ)

9.ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΕΡΧΕΤΑΙ (ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ)

10.ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ (ΙΚΑΡΙΑΣ)

11.ΗΡΘΕ ΠΑΛΙ ΝΕΟ ΕΤΟΣ (ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ)

12.ΗΡΘΑΝΕ ΤΑ ΦΩΤΑ (ΗΠΕΙΡΟΥ)
13.ΑΠ’ ΤΗΣ ΕΡΗΜΟΥ Ο ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ (ΒΥΖΑΝΤΙΟΥ)

 

Γ. Πολυτιμη εκδοση: Ελληνικά Λαϊκά Δρώμενα και Τελετουργίες του χειμώνα και του Δωδεκαημέρου
Για να γνωρίζουν όλοι τις αληθινές χριστιανικές παραδόσεις  του τόπου μας!

Το βιβλίο του Μ.Γ. Βαρβούνη, καθηγητή Λαογραφίας του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, έχει ως στόχο να πα­ρουσιάσει τα κυριότερα ελληνικά λαϊκά έθιμα των βασικών εορτών του χειμώνα, καθώς και τους τρεις εορτολογικούς σταθμούς της περι­όδου του Δωδεκαημέρου, δηλαδή τα Χριστούγεννα, την Πρωτοχρο­νιά και τα Φώτα. Πρόκειται για γιορτές που συνδέονται από τον λαό μας με την οικογενειακή θαλ­πωρή, αλλά και την ελπίδα που φέρνει η προσμονή της άνοιξης, στην καρδιά του χειμώνα.