Αρχική » Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η ΑΕΚ είναι σαρξ εκ της σαρκός μας»

Οικουμενικός Πατριάρχης: «Η ΑΕΚ είναι σαρξ εκ της σαρκός μας»

από kivotos

Η ομάδα μπάσκετ της ΑΕΚ βρίσκεται στην Κωνσταντινούπολη για την αναμέτρηση με την Μπεσίκτας και η επίσκεψη στο Οικουμενικό Πατριαρχείο ήταν κάτι που ήθελαν πολύ οι άνθρωποι της ομάδας να πραγματοποιήσουν.

Παίκτες και προπονητές δεν ακολούθησαν αφού είχαν προπόνηση εκείνη την ώρα, ωστόσο οι Δημήτρης Χιώτος (διοίκηση), Ντράγκαν Σάκοτα (υπεύθυνος αναπτυξιακού προγράμματος), Γιώργος Νικολάου (γραφείο Τύπου), Ηρακλής Πατσόπουλος (ιατρός) και Βαγγέλης Χριστακόπουλος (υπεύθυνος ασφαλείας) εκπροσώπησαν την ομάδα..

«Η ΑΕΚ είναι ιδέα και οι ιδέες δεν πεθαίνουν», είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης και στη συνέχεια δήλωσε: «Εμείς εδώ, να ξέρετε πως βαστάμε… Θερμοπύλες! Θέλουμε να μας σκέφτεστε και εμάς. Τους Έλληνες της Πόλης, αλλά και τους Τούρκους. Να προσεύχεστε για εμάς. Η ΑΕΚ, άλλωστε, είναι σαρξ εκ της σαρκός μας». 

Η επίσημη ενημέρωση της ΚΑΕ ΑΕΚ αναφέρει μεταξύ άλλων: 

«Aντιπροσωπεία της ΑΕΚ B.C. έδωσε το «παρών» στο Φανάρι, όπου σε άκρως συγκινησιακό κλίμα έτυχε θερμής υποδοχής από την Αυτού Θειοτάτη Παναγιότητα, τον Αρχιεπίσκοπο  Κωνσταντινουπόλεως, Νέας Ρώμης και Οικουμενικὸ Πατριάρχη. Εκ μέρους της διοίκησης της ΑΕΚ, ο Δημήτρης Χιώτος διαβίβασε προς τον Παναγιώτατο «μήνυμα» του μεγαλομετόχου Μαυροειδή (Μάκη) Αγγελόπουλου, ενώ Του παρέδωσε ως δώρο ασημένιο δίσκο με αφιέρωση. Ο Ντράγκαν Σάκοτα, ως προπονητής του τελευταίου πρωταθληματικού τίτλου της ΑΕΚ και επικεφαλής του Αναπτυξιακού Προγράμματος, παρέδωσε στον Πατριάρχη φανέλα της ομάδας με τον (συμβολικό) αριθμό 1 και το όνομα «Βαρθολομαίος» στο πίσω μέρος της.

Ο Παναγιώτατος είχε εγκάρδια συνομιλία με τον κορυφαίο σκηνοθέτη και δημιουργό του Ιστορικού, Πολιτιστικού και Αθλητικού Αρχείου της ΑΕΚ, Αναστάσιο (Τάσο) Μπουλμέτη, ο οποίος και «αποκάλυψε» την πρόθεση της διοίκησης για τη φιλόδοξη μεταφορά της Ιστορίας της «Βασίλισσας» στον Κινηματογράφο.

Ο Παναγιώτατος εξέφρασε μάλιστα την επιθυμία να πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή της (και) στην Κωνσταντινούπολη. Παράλληλα, ευχαρίστησε την αντιπροσωπεία της «Ένωσης» για την επίσκεψη εν μέσω δύσκολων συνθηκών για την περιοχή».


Πηγή: http://www.gazzetta.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ