Αρχική » Χειροτονία Πρωτοπρεσβύτερου στην Μητρόπολη Κυδωνίας

Χειροτονία Πρωτοπρεσβύτερου στην Μητρόπολη Κυδωνίας

από kivotos

Τον προστάτη και πάτρωνα της Άγιο Πρωτομάρτυρα Στέφανο εόρτασε η Ενορία Δρακώνας, της Ι.Μητροπόλεως Κυδωνίας, προεξάρχοντος της Θείας Λειτουργίας του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Αμφιλοχίου. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Επίσκοπος προχείρισε σε Πρωτοπρεσβύτερο τον Εφημέριο της Ενορίας Αιδ. π. Γεώργιο Μωραϊτάκη, ο οποίος διακονεί την Εκκλησία από το έτος 2000.

Ο Ποιμενάρχης Κυδωνίας αφού αναφέρθηκε εις τα χαρίσματα του νέου Πρωτοπρεσβυτέρου, σημείωσε απευθυνόμενος προς το πυκνό Εκκλησίασμα: «Τι άλλο έχει μείνει, αδελφοί, ως φως και ελπίδα στις κοινωνίες και κοινότητες μας εκτός από το κάλεσμα της καμπάνας, το άναμμα του καντηλιού και την Θεία Λειτουργία στις Εκκλησίες μας; Ερήμωσε ο τόπος και κυρίως η ενδοχώρα ύπαιθρος, ερήμωσαν και οι ψυχές και οι καρδιές μας. Μόνη ελπίδα και παρηγοριά μας οι ανοιχτές Εκκλησίες μας και οι Ιερείς μας που λιτανεύουν την Χάρη του Θεού και διαλαλούν, μαζί με τον ήχο της καμπάνας, την προσδοκία της Αναστάσεως και το Ουράνιο πολίτευμα.

Για τούτο να αγαπάτε, να αγκαλιάζετε και να εμπιστεύεστε την Εκκλησία και τους Ιερείς μας και Εφημερίους των Ενοριών σας. Και αν κάποτε αισθανθείτε ότι ο Εφημέριος σας βρίσκεται σε στιγμή ανθρώπινης αδυναμίας, μην λησμονείτε ότι και εκείνος άνθρωπος είναι, να προσεύχεσθε γι΄ αυτόν, όπως και εκείνος προσεύχεται για όλους εσάς σε κάθε Θεία Λειτουργία», κατέληξε ο Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος αναφωνώντας, μαζί με το Εκκλησίασμα, το «Άξιος» για τον νέο Πρωτοπρεσβύτερο.

Τους χορούς πλαισίωσαν ο Πρωτοψάλτης και Άρχοντας του Οικουμενικού Πατριαρχείου κ. Κωνσταντίνος Στεφανάκης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ