Αρχική » Πρωτοχρονιά στην Μητρόπολη Άρτης

Πρωτοχρονιά στην Μητρόπολη Άρτης

από kivotos

Την 1η Ιανουαρίου 2017, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτης κ. Καλλίνικος χοροστάτησε, ελειτούργησε και εκήρυξε τον Θείο Λόγο στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου Άρτης.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας ετέλεσε την καθιερωμένη Δοξολογία και ευλόγησε την Βασιλόπιτα, παρουσία των Τοπικών Αρχών. Επίσης, επέδωσε τιμητικές πλακέτες στους απερχομένους Εκκλησιαστικούς Συμβούλους της ενορίας Αγίου Δημητρίου και τα διοριστήρια στα, υπό του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, νεοδιορισθέντα μέλη του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Μητροπολιτικού Ναού Άρτης.

Στην συνέχεια, μαζί με την Υπουργό κυρία Όλγα Γεροβασίλη, τους Βουλευτές, τον Δήμαρχο και όλους τους εκπροσώπους των Αρχών, κατευθύνθηκαν στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Άρτας, όπου ευχήθηκαν στον Αντιπεριφερειάρχη κύριο Βασίλειο Ψαθά για το νέο έτος και για την ονομαστική του εορτή.

Κατόπιν, οι επίσημοι πήγαν στο Γηροκομείο «Γεωργίου και Σοφίας Μάτσου», όπου ο Ποιμενάρχης, μαζί με τον Σεβασμιώτατο πρ. Άρτης κύριο Ιγνάτιο, έκοψαν την Βασιλόπιτα και ευχήθηκαν στους τροφίμους του Ιδρύματος για το νέο έτος.

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος και οι Τοπικοί Άρχοντες έκοψαν την Βασιλόπιτα στο Γενικό Νοσοκομείο Άρτης και ευχήθηκαν στον Διοικητή, κύριο Βασίλειο Μπαλάσκα, για την ονομαστική του εορτή και σε όλο το προσωπικό και τους νοσηλευομένους για την νέα χρονιά.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ