Την Κυριακή μετά τα Φώτα 8 Ιανουαρίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Παντάνασσας Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Σερβίων και Κοζάνης κ. Παύλου και συνιερουργούντος του οικείου Μητροπολίτου, Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεωργίου.

Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος παρέδωσε στον προσκεκλημένο Ιεράρχη 3 τεύχη Καταγραφής Εκκλησιαστικών Κειμηλίων, που φυλάσσονται στις εκκλησίες του Καταφυγίου. Τα κειμήλια καταγράφηκαν από επιστημονική ομάδα καθηγητών και φοιτητών της Ανώτατης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης.

Να σημειωθεί ότι το χωριό Καταφύγιο Κοζάνης καταστράφηκε ολοσχερώς από τους Γερμανούς το 1946. Μόνον ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου διασώθηκε θαυματουργικά. Οι κάτοικοι εγκαταστάθηκαν κυρίως στην Κατερίνη, όπου ίδρυσαν τον συνοικισμό Καταφιώτικα.

Κατά τη θερινή περίοδο, σε συνεργασία των δύο Ιερών Μητροπόλεων, η λειτουργική εξυπηρέτηση του Καταφυγίου, όπου επιστρέφουν οι κάτοικοι για τις διακοπές, γίνεται από τους εφημερίους της Ενορίας Παναγίας Παντάνασσας Κατερίνης.