Αρχική » Στη βασιλόπιτα του Συλλόγου Φίλων των Κωφών ο Αρχιεπίσκοπος

Στη βασιλόπιτα του Συλλόγου Φίλων των Κωφών ο Αρχιεπίσκοπος

από kivotos

Παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της 12ης Ιανουαρίου η κοπή της πρωτοχρονιάτικης Βασιλόπιτας του Συλλόγου Φίλων των Κωφών «Προφήτης Ζαχαρίας», στο ιερό παρεκκλήσιο του Συλλόγου.

Τον Αρχιεπίσκοπο καλωσόρισε ο π. Παναγιώτης Τσιαντής, εφημέριος του Ιερού Ναού Αγίου Ελευθερίου Άρεως Γκύζη, στον οποίο έχει ανατεθεί η πνευματική μέριμνα του Συλλόγου, ο πρόεδρος του Συλλόγου Στρατηγός Στυλιανός Κουργιαντάκης, πρόεδροι και εκπρόσωποι συλλόγων κωφών της Αθήνας, αλλά και της Περιφέρειας, καθώς και τα μέλη τους.

Την Βασιλόπιτα ευλόγησε ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης και αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος ευχήθηκε σε όλους χρόνια πολλά και μια χρονιά ειρηνική, δημιουργική και πνευματική. Επεσήμανε, ωστόσο, ότι συνδέεται με αυτόν τον χώρο συναισθηματικά, ως πνευματικό παιδί του Γέροντος Νικοδήμου. «Παρακολούθησα την αγάπη του γέροντα προς όλους εσάς και έμαθα για αυτήν την προσπάθεια» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος και σημείωσε πως στη μνήμη του Γέροντα Νικοδήμου ολοκληρώνεται ένα έργο που θα στηρίζει τους κωφούς. «Μέχρι το καλοκαίρι ελπίζουμε να έχει ολοκληρωθεί ένα κτήριο που θα μπορεί να φιλοξενεί και να στηρίζει τα μέλη σας, ιδίως τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας και θα ονομαστεί Νικοδήμειο Κέντρο, όπως αυτό που βρίσκεται στην Λιβαδειά. Ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής π. Συμεών έχει αναλάβει την επίβλεψη αυτού του έργου» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Στη συνέχεια πρόεδροι και εκπρόσωποι των Συλλόγων από όλη την Ελλάδα ευχαρίστησαν τον Αρχιεπίσκοπο υπογραμμίζοντας πως αυτή η πρωτοβουλία ήταν αναγκαία και άκρως απαραίτητη.

Φωτό: Χρήστος Μπόνης

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ