Αρχική » Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας κυκλοφορεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου με 3 μεγάλες προσφορές

Η Κιβωτός της Ορθοδοξίας κυκλοφορεί την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου με 3 μεγάλες προσφορές

από kivotos

Σε όλα τα περίπτερα ζητήστε το νέο φύλλο της “Κιβωτού της Ορθοδοξίας” με νέες μεγάλες προσφορές:

 

Α. ΟΛΟΚΑΙΝΟΥΡΙΟ ΒΙΒΛΙΟ: “Που είσαι Χριστόδουλε”

Ένα συγκλονιστικό αφιέρωμα 9 χρόνια μετά την κοίμηση του αγαπημένου αρχιεπισκόπου του λαού

Δεν θέλω να σας μιλήσω για έναν άνθρωπο που πέθανε, που όσο σημαντικός κι αν ήταν κάποτε, πάντως δεν είναι ξένος προς τα προβλήματά μας. Θέλω να σας μιλήσω για έναν ηγέτη που ο έντιμος και προφητικός λόγος του είναι σήμε­ρα επίκαιρος και μας αφορά. Όταν έφυγε από αυτή τη ζωή, εγράφη πολύ εύστοχα από έναν σύγχρονο στοχαστή- ιστορικό και Συγγραφέα: «Σε κλαίει ο λαός!». Σήμερα, 9 χρόνια από το θάνατό του, αυτό που ακούς από στόμα σε στόμα, είναι το: «Πού είσαι Χριστόδουλε;»

Στα 9 χρόνια απουσίας του απ’ αυτή τη ζωή, «έφυγαν» κι άλ­λοι πολλοί, σπουδαίοι και μεγάλοι. Όλοι τους, όμως, ξεχάστη­καν. Μόνον ο Χριστόδουλος ζει -άσβηστο καντήλι στην ψυχή του λαού μας, που σήμερα πονεί για αυτήν την πατρίδα και δο­κιμάζεται. Όσο ζούσε ο Χριστόδουλος ο λαός είχε τις ελπίδες του σ’ αυτόν, γιατί ήξερε ότι έχει έναν αληθινό και άφοβο ηγέτη να μιλάει στην καρδιά του και να λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Όταν, όμως, έφυγε από κοντά μας, ο λαός μας έχασε τον άνθρωπό του, τον άνθρωπο που του προσέφερε ελπίδα, όραμα, δύναμη, και μια διάθεση για γνήσια αντίσταση και όχι κατευθυ­νόμενη από τα συμφέροντα της κάθε κομματικής καμαρίλας. Ο Χριστόδουλος χτυπούσε διαρκώς τον «κώδωνα του κινδύνου», διότι υποψιαζόταν ότι τα γεγονότα που έρχονταν δεν ήταν για το καλό μας.

 

 

 

Β. ΒΙΒΛΙΟ – ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Το σωτήριο προσευχητάρι του Αγίου Παΐσιου, τόμος Α’

Ο Άγιος Παΐσιος έλεγε για τους Ψαλμούς του Δαυίδ: «Ευλογημένη ψυχή, τίποτε δεν είναι αδύνατο στον Θεό. Ζήτα του με ευγένεια αυτό που θέλεις. Εάν δυσκολεύεσαι, διάβασε του Ψαλμούς του Δαυίδ. Θα δεις εκείνος με τι τρόπο ζητούσε από τον Θεό και ελάμβανε αυτό που ποθούσε». Όσοι απομακρύνονται από τον Χριστό, στερούνται τον θείο φωτισμό, γιατί άφησαν το προσήλιο σαν τους ανόητους και πηγαίνουν στο ανήλιο..

Η χρήση του Ψαλτηρίου, σύμφωνα με τον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, εξηγεί σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται ο κάθε Ψαλμός, από τον αριθμό 1 μέχρι τον αριθμό 150.

 

Γ. Ένα συλλεκτικο βιβλιο – επιλογή

Επιλέξτε μια από τις σπάνιες εκδόσεις που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά χριστιανική βιβλιοθήκη!

  • Άγιοι Ανάργυροι, Οι θαυματουργοί
  • Οι διδαχές του Αγίου Νεκταρίου
  • Οι προσευχές των Αγίων της Εκκλησίας
  • Θαύματα Ορθόδοξων Αγίων
  • Άγιος Κυπριανός
  • Οι αλήθειες και οι μύθοι γύρω από το πρόσωπο του Αγίου Παϊσίου
  • Άγιος Ιωάννης, ο Πρόδρομος

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ