Αρχική » Εγκαινιάστηκε πνευματικό κέντρο στο Σουφλί

Εγκαινιάστηκε πνευματικό κέντρο στο Σουφλί

από kivotos

Στον Ιερό Ενοριακό Ναό Αγίου Αθανασίου στό Σουφλί λειτούργησε τήν Κυριακή του Ζακχαίου, 22 Ιανουρίου, ο Σεβ.Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ.Δαμασκηνός, ο οποίος μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εγκαινίασε σε όμορη ιδιοκτησία το Πνευματικό Κέντρο και Εντευκτήριο της Ενορίας. Η ιδιοκτησία των αδελφών Μιχαήλ και Βασιλικής Πατέλη παραχωρήθηκε προ ετών, στη μνήμη των γονέων τους Ευάγγελου και Ολυμπίας, στην ενορία, η οποία ανέλαβε την εκ βάθρων ανακαίνιση του υπάρχοντος οικήματος και τη διαμόρφωση του σε Πνευματικό Κέντρο και Εντευκτήριο.

Ο Σεβασμιώτατος αφού ευχαρίστησε τους δωρητές και συνεχάρη τον εφημέριο του Ναού και Αρχιερατικό Επίτροπο Σουφλίου Πρωτοπρεσβύτερο Σταμάτιο Αυτζιόγλου σημείωσε ότι στην Εκκλησία αξιοποιείται κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο καθετί που προσφέρεται από ευλάβεια και πάλι αυτό διατίθεται προς ανακούφιση και πνευματική ενίσχυση των συνανθρώπων μας.

Παρέστησαν ο Δήμαρχος Σουφλίου Ευάγγελος Πουλιλιός, ο Διοικητής της 50ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Άγγελος Ιλαρίδης και ικανό εκκλησίασμα.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Σεβασμιώτατος, παρουσία της Προξένου της Ελλάδος στην Αδριανούπολη κας Εύης Χαριτίδου, ευλόγησε στο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Αγίων Θεοδώρων Ορέστιαδος την βασιλόπιτα του Ιεροψαλτικών Συλλόγου της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, εξέφρασε την ευαρέσκειά του στον Πρόεδρο και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου και ευχήθηκε σε όλους τα δέοντα.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ