Αρχική » Εκδήλωση για τα 180 χρόνια της Ενορίας Αγίου Ανδρέα Εγκλυκάδας Πατρών

Εκδήλωση για τα 180 χρόνια της Ενορίας Αγίου Ανδρέα Εγκλυκάδας Πατρών

από kivotos

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 22 Ιανουαρίου στο Συνεδριακό Κέντρο τού Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος, η επετειακή εκδήλωση πού διοργάνωσε ο Ιερός Ναός Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος, με την ευκαιρία συμπληρώσεως 180 ετών από την ίδρυση της Ενορίας.

Η ωραία αυτή  εκδήλωση περιελάμβανε: α) Εισαγωγική προσλαλιά από τον προϊστάμενο τού Ιερού Ναού Πρωτοπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, β) προβολή βίντεο με θέμα: Η Ορθόδοξη πορεία μιας ζωντανής ενορίας», γ) μουσικοχορευτικό πρόγραμμα από τον παιδικό σταθμό της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών «Μητέρα Εκκλησία» καί δ) τραγούδια από το νεανικό χορωδιακό σχήμα BelCantes τού Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος και από την παιδική χορωδία τού 17ου Γυμνασίου Πατρών.

Την εκδήλωση τίμησε με την παρουσία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος, ο οποίος επέδωσε ευεργετήρια γράμματα στους Καθηγητές και στις Καθηγήτριες πού εθελοντικά προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα κοινωνικά φροντιστήρια τής Ενορίας.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος με θερμά λόγια μίλησε για το επιτελούμενο πνευματικό, φιλανθρωπικό, κοινωνικό και νεανικό έργο, στην Ενορία τού Αγίου Ανδρέου Εγλυκάδος και συνεχάρη τον Προϊστάμενο τού Ιερού Ναού Πρωτoπρεσβύτερο π. Κωνσταντίνο Αθανασόπουλο, για το ζήλο του και την αφοσίωσή του στην Αγία μας Εκκλησία.

Με επαινετικά λόγια απευθύνθηκε καί πρός στις εκατοντάδες τών παιδιών της Ενορίας πού με  ενθουσιασμό και  νεανικό σφρίγος συμμετέχουν στις δράσεις της Εκκλησίας, λέγοντας χαρακτηριστικά: « Ενορία πού έχει νιάτα, είναι μια ζωντανή ενορία».

Τέλος, ο Σεβασμιώτατος έκανε αναφορά στους κεκοιμημένους Ιερείς  πού υπηρέτησαν στην Ενορία και ιδιαιτέρως στόν π. Δημήτριο Αθανασόπουλο,  ο οποίος για 45 και πλέον έτη διακόνησε  τήν Ενορία και κατέλειπε φήμη εναρέτου Κληρικού Κάι ευχήθηκε όπως Κύριος ο Θεός τούς αναπαύει ένθα οι δίκαιοι αναπαύονται.

 Στην θαυμάσια αυτή εκδήλωση συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελος της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, Αρχιμ. π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος, Ιερείς,  ο Βουλευτής Αχαΐας κ. Νικόλαος Νικολόπουλος, Εκπρόσωποι Αρχών καί Φορεών και πλήθος Λαού πού είχε κατακλύσει την αίθουσα εκδηλώσεων τού Συνεδριακού Κέντρου τού Τ.Ε.Ι. Δυτικής Ελλάδος.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ