Αρχική » Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στη Μητρόπολη Κυδωνίας

Εκδήλωση για τους Τρεις Ιεράρχες στη Μητρόπολη Κυδωνίας

από kivotos

Μέ κάθε λαμπρότητα τιμήθηκε η εορτή των Τριών Ιεραρχών, στον Καθεδρικό Ναό της Μητροπόλεως Κυδωνίας, την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου.

Αήμερα της εορτής τελέσθηκε Θεία Λειτουργία προς τιμήν των Τριών Φωστήρων της Εκκλησίας Ιωάννου του Χρυσοστόμου, Γρηγορίου του Θεολόγου και Βασιλείου του Μεγάλου Αρχιεπισκόπου Καισαρείας, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού και συλειτουργούντων του Αρχιμ. και Αρχιερατικού Επιτρόπου της Β’ Αρχιερατικής Περιφερείας Αμφιλοχίου Παπαγιαννάκη, των οικείων Εφημερίων, Πρωτ. Στυλιανού Θεοδωρογλάκη και Πρωτ. Ευτυχίου Πετράκη, του διακόνου π. Δημητρίου Δερμιτζάκη και συμπροσευχούμενου του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτ. Δαμασκηνού Λιονάκη, πιστών, καθηγητών, διδασκάλων και κυρίωςμαθητών .

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τον πανηγυρικό της ημέρας ανέγνωσε καθηγητής της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας πραγματοποιήθηκε μία εκδήλωση για την εορτή των Τριών Ιεραρχών που διοργάνωσε στο Πολιτιστικό κέντρο το Γραφείο Νεότητος της Μητροπόλεως, όπου το παρών έδωσαν ο Ποιμενάρχης κ. Δαμασκηνός, ο Πρωτοσύγκελλος Αρχιμ. Δαμασκηνός Λιονάκης, κληρικοί, η Γερόντισσα της Ιεράς Μονής Χρυσοπηγής Θεοξένη Μοναχή, και πλήθους κόσμου, παιδαγωγών και μαθητών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε  με την ευλογία της Αγιοβασιλόπιτας υπέρ της Παιδείας και περιελάμβανε ένα  ντοκιμαντέρ που παραχώρησε η ΕΡΤ για τους Τρεις Ιεράρχες, βράβευση των μαθητών που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό του Γραφείου Νεότητος για τους τρεις Ιεράρχες, καθώς και μουσικό πρόγραμμα από το συγκρότημα  “Αντίφωνο”.

Την εκδήλωση στο τέλος χαιρέτισε ο Σεβασμιώτατος ο οποίος μίλησε για τους τρεις μεγίστους Φωστήρες της παιδείας και των Γραμμάτων, ενώ παράλληλα ευχαρίστησε το Γραφείο Νεότητας και όλους τους συντελεστές που βοήθησαν σε αυτή την όμορφη εκδήλωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ