Αρχική » Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Υπαπαντής στο Γύθειο

Ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Υπαπαντής στο Γύθειο

από kivotos

Με τη δέουσα λαμπρότητα και την παρουσία τοπικών αρχόντων και πλήθους λαού τελέστηκε το απόγευμα της Τετάρτης 1ης Φεβρουαρίου 2017 ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός της εορτής της Υπαπαντής του Κυρίου, πολιούχου του Γυθείου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου.

Κατά την ακολουθία του Εσπερινού χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης κ.κ. Χρυσόστομος, πλαισιωμένος από ιερείς της Μητροπόλεως. Το θείο λόγο κήρυξε ο πρωτοσύγγελλος  Aρχιμανδρίτης π. Συμεών Λαμπρινάκος. Προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον π. Συμεών για την εμπεριστατωμένη ομιλία του και ευχήθηκε σε όλους η Παναγία Υπαπαντή να προστατεύει όλη τη Μάνη και το Έθνος μας.

Την Πέμπτη το πρωί θα κορυφωθούν οι λατρευτικές ακολουθίες για την πολιούχο του Γυθείου. Αρχικά στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γυθείου θα ψαλεί η ακολουθία του Όρθρου και στη συνέχεια θα τελεστεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μάνης. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα πραγματοποιηθεί η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας της Υπαπαντής από το Μητροπολιτικό Ιερό Ναό έως και την κεντρική πλατεία της πόλης.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ