Αρχική » Τους τοπικούς Νεομάρτυρες τίμησαν οι Σπετσιώτες

Τους τοπικούς Νεομάρτυρες τίμησαν οι Σπετσιώτες

από kivotos

Μετά την υποδοχή στα Προπύλαια του Ιερού Ναού των Αγίων εν Σπέτσαις Νεομαρτύρων, Σταματίου, Ιωάννου και Νικολάου, αποτμήματος εκ των ιερών Λειψάνων των Αγίων Τεσσάρων εν Ρεθύμνη αθλησάντων Νεομαρτύρων, το οποίο προσέφερε στο Ναό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμνης κ. Ευγένιος, τελέσθηκε χθες Τρισαρχιερατικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Ρεθύμνης κ. Ευγενίου και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Ύδρας κ. Εφραίμ, του και οικείου Ποιμενάρχου, και Σύρου κ. Δωροθέου Β’, παρουσία της Βουλευτού Α’ Πειραιώς κας Γιαννιά, του Δημάρχου Σπετσών κ. Παναγιώτη Λυράκη, του Αστυνομικού Διευθυντού Σπετσών, του Λιμενάρχου Σπετσών και στελεχών του Λιμενικού Σώματος, και νέων του Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Εφραίμ καλωσόρισε τους δύο προσκεκλημένους Αρχιερείς, αναφερθείς στα λόγια του Οδυσσέα Ελύτη, ο οποίος έγραψε ότι «μικρό παιδί ακολουθούσα τον πατέρα μου σε λειτουργίες και δεν έφυγε ποτέ μέσα από την καρδιά μου η ευωδία του θυμαριού και του λιβανιού…», τα οποία ερμήνευσε ως Ελλάδα και Ορθοδοξία, και τους υποδέχθηκε λέγων ότι μεταφέρουν στο νησί των αρωμάτων ευωδίες και αρώματα από την Κρήτη και το Αιγαίο.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ρεθύμης κ. Ευγένιος στην ομιλία του, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε σε αρετές των Αγίων, που όλες αρχίζουν με το γράμμα έψιλον, ευαγγελική ζωή, εκκλησιαστική ζωή, ευψυχία, εγκαρτέρηση, ενότητα, ελευθερία,και τόνισε ότι οι Άγιοι Νεομὰρτυρες, με τη ζωή και το μαρτύριό τους, ανακαλούν όλους εμάς τους Νεοέλληνες στην τάξη από τα ολισθήματά μας, και έναντι του Χριστού και έναντι της καθημερινότητάς μας.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ