Αρχική » Μαθητική Θεία Λειτουργία στην Νέα Αρτάκη

Μαθητική Θεία Λειτουργία στην Νέα Αρτάκη

από kivotos

Το πρωί της Παρασκευής 3 Φεβρουαρίου 2017, ημέρα μνήμης ων Αγ. Συμεών του θεοδόχου, Άννης της προφήτιδος και των Αγ. Τριών νεομαρτύρων των Σπετσών, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος μετέβη στον Ι. Ναό Αγίων Αποστόλων Νέας Αρτάκης, όπου τέλεσε την Θεία Λειτουργία, κατόπιν αιτήματος του Λυκείου και του θεολόγου του κ. Κωνσταντίνου Στεργίου, στα πλαίσια του μαθήματος των Θρησκευτικών.

Μετά την είσοδο των μαθητών στον Ιερό Ναό, ο Σεβασμιώτατος, τους καλωσόρισε μαζί με την Διευθύντριά τους κ. Ευαγγελία Μυλωνά και τους άλλους συνοδούς καθηγητές και προχώρησε σε εισαγωγικές επεξηγήσεις σχετικά με την ακολουθία της Προθέσεως και την Θεία Λειτουργία, συλλειτουργούντων του Αρχιμ. Στεφάνου Καραμούζη – Προϊσταμένου της Ενορίας, Αρχιμ. Νεκταρίου Ευγενικού, Πρεσβ. Φωτίου Πάσχου – Εφημερίου Τριάδος Μεσσαπίων και του Διακ. Ευγενίου Τσάλλα.

Κατά η διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ανέλυε επεξηγηματικά τα μέρη της και το σύνολο των τελουμένων.

Λίγο πριν το τέλος της Θείας Λειτουργίας, κατά τη διάρκεια της οποίας, κατόπιν κατάλληλης προετοιμασίας, μετέλαβαν των Αχράντων Μυστηρίων όλοι οι μαθητές, ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε ιδιαιτέρως για την προσοχή και την τάξη τους μαθητές, αλλά και την Διευθύντρια και τους Καθηγητές για το ουσιαστικό εκπαιδευτικό τους έργο, ενώ διαβεβαίωσε πως είναι πρόθυμος να ανταποκριθεί σε κάθε παρόμοια πρόσκληση από κάθε Σχολείο της Ιεράς Μητροπόλεως.

Παράλληλα, συνεχάρη και τον δραστήριο Εφημέριο της Ενορίας π. Στέφανο, όπως και τους μαθητές του πρωτοπρεσβυτέρου Αναργύρου Στουραΐτη – Εφημέριου της Ενορίας Πολιτικών και Καθηγητού στην Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητροπόλεως έψαλλαν θαυμάσια τους ύμνους της Θείας Λειτουργίας.

Κατά τη διανομή του Αντιδώρου, εδόθησαν σε όλους αναμνηστικές ευλογίες, ενώ η Θεία Λειτουργία αναμεταδόθηκε και από τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Ι. Μητροπόλεως.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ