Αρχική » Απανωτές ληστείες στα ελληνοαλβανικά σύνορα

Απανωτές ληστείες στα ελληνοαλβανικά σύνορα

από kivotos

Δύο εκκλησίες και 4 σπίτια, «χτύπησαν» μέσα σε μία νύχτα κακοποιοί στα ακριτικά χωριά των ελληνοαλβανικών συνόρων, Ορεινό και Ξηρόβαλτο, στο Πωγώνι, σκορπίζοντας τρόμο στους λιγοστούς μόνιμους κατοίκους τους.

«Δεν θα γίνουμε σκλάβοι στα σπίτια μας» είναι η κραυγή απόγνωσης και αγανάκτησης των λιγοστών ακριτών που ζουν στα σύνορα και όπως λένε, ζουν μέσα στην τρομοκρατία και τον φόβο κακοποιών.

Χαρακτηριστικά, χθες αργά το μεσημέρι, η κτηνοτρόφος Σοφία Δημητρίου, κάτοικος του Ορεινού, και ένας συγχωριανός της, όταν αντιλήφθηκαν πως ο ιερός Ναός της Αγίας Παρασκευής στο χωριό, βρέθηκε στο στόχαστρο κακοποιών, ειδοποίησαν την αστυνομία και κλείστηκαν στο σπίτι.

Σε επικοινωνία της με τα μέσα, η κτηνοτρόφος Σοφία Δημητρίου, είπε: «Είδαμε το παράθυρο του Ναού σπασμένο και ανοιχτό. Κάτω υπήρχε ένας σιδερολοστός. Αν και έχουμε κλειδί από την εκκλησία, δεν ανοίγουμε μέχρι που να έρθει η αστυνομία. Φοβόμαστε, μήπως βρούμε κάποιον μέσα. Θέλουμε να πάμε και στα άλλα σπίτια του χωριού, να δούμε τι γίνεται, αλλά φοβόμαστε. Κάθε νύχτα τα σκυλιά γαυγίζουν. Η ψυχική οδύνη, δεν πληρώνεται με τίποτα! Έντεκα σκυλιά έχω. Έντεκα σκυλιά ταΐζω… Ένα βράδυ ελάτε εδώ να το ζήσετε…. Τα σύνορα είναι αφύλακτα. Τα περάσματα δεκάδες. Σε κάθε χωριό ζούμε μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού. Ζητάμε βοήθεια από το κράτος. Να λειτουργήσουν και πάλι τα στρατιωτικά φυλάκια».

Στις 5:30 το απόγευμα έφτασε στο Ορεινό η αστυνομία και ο ιερέας. Όπως διαπιστώθηκε, οι κακοποιοί μπήκα στον ιερό ναό από το παράθυρο και αφαίρεσαν δύο παλιές εικόνες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ