Αρχική » Μητρόπολη Ναυπάκτου: Εκδήλωση γιά τόν παιδαγωγικό ρόλο της μητέρας

Μητρόπολη Ναυπάκτου: Εκδήλωση γιά τόν παιδαγωγικό ρόλο της μητέρας

από kivotos

Την Κυριακή, 5 Φεβρουαρίου 2017, στο κατάμεστο Ενοριακό Κέντρο τού Ι. Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Δημητρίου Ναυπάκτου, ο Σύνδεσμος Αγάπης της Ενορίας οργάνωσε, στο πλαίσιο της εορτής της Υπαπαντης τού Κυρίου, εκδήλωση της οποίας τό κύριο μέρος ήταν ομιλία της κ. Σταυρούλας Πελέκη, διευθύντριας τού Ορφανοτροφείου Λαμίας, πού κατάγεται από την Ναύπακτο, με θέμα: «Η μητέρα ως παιδαγωγός των παιδιών της».

Ανοίγοντας την εκδήλωση ο Επόπτης τού Συνδέσμου Αγάπης π. Θωμάς Βαμβίνης, αφού ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο (εμπνευστή της δημιουργίας και των δράσεων των Συνδέσμων Αγάπης) για την παρουσία του στην εκδήλωση, καθώς και όλους τούς παρευρισκομένους, ανακοίνωσε τον οικονομικό απολογισμό τού Συνδέσμου αλλά και τον διακριτικό τρόπο δράσεως των μελών του στην αντιμετώπιση θεμάτων τού τομέα της Ενοριακής Πρόνοιας.

Την ομιλήτρια παρουσίασε με θερμά λόγια η κ. Μαρία Κουτούση-Σύψα, φιλόλογος, Γραμματέας τού Συνδέσμου, πού τεκμηρίωσε τα λεγόμενά της με την προβολή βίντεο μέ πτυχές από την ζωή και την δράση τού ορφανοτροφείου Λαμίας.

Η κ. Σταυρούλα Πελέκη, με την εμπειρία της δασκάλας, αλλά κυρίως της «μητέρας» πεντακοσίων περίπου κοριτσιών, πού πέρασαν από την μητρική φροντίδα της, από το «σπίτι» της στην Λαμία, διεξήλθε το θέμα της με αναλύσεις και παραδείγματα γιά την παιδαγωγική παρουσία της μητέρας κοντά στα παιδιά της. Ο λόγος της είχε πληρότητα και κινητοποιούσε τον νού και ευαισθητοποιούσε την καρδιά.

Κατόπιν παιδιά από το «σπίτι» της Λαμίας παρουσίασαν ένα μικρό εορταστικό πρόγραμμα, με σκέτς, τραγούδια και απαγγελία, συγκινώντας όλους τούς παρευρισκομένους.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης κλείνοντας την εκδήλωση, τόνισε ότι η κ. Σταυρούλα Πελέκη μίλησε με γνώση τού παιδαγωγικού ρόλου της μητέρας, χωρίς νά έχει η ίδια βιολογικά παιδιά, αλλά έχοντας την εμπειρία της υπεύθυνης μητρικής φροντίδας πάνω των πεντακοσίων κοριτσιών. Επίσης τα κορίτσια τού ιδρύματος μίλησαν στο μικρό τους πρόγραμμα γιά την μητέρα, έχοντας στο νου τους την κ. Πελέκη. Ο Σεβασμιώτατος μιλώντας για τον σημαντικότατο ρόλο της μητέρας έκανε αναφορά στις μητέρες των Τριών Ιεραρχών, πού ιδιαίτερα τιμούσαν οι μεγάλοι Πατέρες, τα παιδιά τους.
Η εκδήλωση έκλεισε με δεξίωση πού παρέθεσε ο Σύνδεσμος Αγάπης.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ