Αρχική » Πανήγυρη του Αγίου Βλασίου στη Μητρόπολη Ναυπάκτου

Πανήγυρη του Αγίου Βλασίου στη Μητρόπολη Ναυπάκτου

από kivotos

Το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου πανηγύρισε ο Ιερός Ναός Αγίου Βλασίου Παρακαμπυλίων Αγρινίου τής Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου, ο οποίος απέχει δύο ώρες με το αυτοκίνητο από την έδρα τής Μητροπόλεως.

Το πρωΐ τελέσθηκε Αρχιερατική θεία Λειτουργία από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεο, συμπαραστατούμενο από τους Ιεροκήρυκες τής Ιεράς Μητροπόλεως Ναυπάκτου π. Αντώνιο Βαζούρα και π. Καλλίνικο Γεωργάτο, τής Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας π. Λαυρέντιο Καρανάσιο, τον Αρχιερατικό Επίτροπο π. Παναγιώτη Σαβελώνα και τους Ιερείς τής Επαρχίας.

Έψαλαν οι πρωτοψάλτες τών Ιερών Ναών Αγίας Τριάδος και Αγίου Θωμά Αγρινίου. Εκκλησιάσθηκαν οι Αρχές τού τόπου, ο Δήμαρχος Αγρινίου Γεώργιος Παπαναστασίου, Αντιδήμαρχοι Αγρινίου, οι Πρόεδροι όλων τών τοπικών διαμερισμάτων τής περιοχής, οι διοικητές Αστυνομίας και Πυροσβεστικής, ο Πρόεδρος τού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Αγράφων με μέλη τού Συλλόγου ενδεδυμένους παραδοσιακές στολές και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο κήρυγμά του έκανε λόγο για τα διάφορα ήδη μαρτυρίου τα οποία αξιώθηκαν οι άγιοι Μάρτυρες, ιδιαιτέρως δε για τους «κεφαλοφόρους αγίους», δηλαδή για τους μάρτυρες που τελειώθηκαν δι’ αποκεφαλισμού και εικονίζονται να προσφέρουν στον Χριστό την τμηθείσα κεφαλή τους.

Στο τέλος τής θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε καταλλήλως στις Αρχές και τους πιστούς, και παρουσίασε τον νέο Εφημέριο τής Ενορίας, τον π. Κωνσταντίνο Κοντογεώργη.

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ