Αρχική » Ομαδική Βάπτιση Ρομά στο Βόλο

Ομαδική Βάπτιση Ρομά στο Βόλο

από kivotos

Τριαντατρεις Ρομά (βρεφικής και εφηβικής ηλικίας) βάπτισε χθες (Τρίτη 29 Σεπτεμβρίου) στο Βόλο ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος. Το Μυστήριο έγινε στο Βαπτιστήριο του Ιερού Ναού Αγίου Ανδρέου Φυτόκου.

Οι νεοφώτιστοι δέχθηκαν με έκδηλη χαρά τις ευχές των οικογενειών τους, εκφράζοντας με αυθορμητισμό τα συναισθήματά τους. Άλλωστε, το Μυστήριο ήταν καρπός της έντονης επιθυμίας τους και αποτέλεσμα της συστηματικής ποιμαντικής προσπάθειας που καταβάλλει, τα τελευταία χρόνια, η Μητρόπολη στις οικογένειες Ρομά που κατοικούν στην περιοχή του Αλιβερίου.

Η  τοπική Εκκλησία έχει αναπτύξει σημαντικός έργο για την ομαλή κοινωνική ένταξη, κυρίως της νέας γενιάς των Ρομά, με δράσεις που αφορούν στον αθλητισμό, στον πολιτισμό και στην εκπαίδευση, ενώ σε πολύ καλό σημείο βρίσκεται και η κατηχητική προσπάθεια, που αφορά στην απόκτηση συνεπούς Ορθόδοξης συνείδησης.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος δήλωσε ότι «θα συνεχίσουμε τις δράσεις μας στην κοινότητα των Ρομά, που συμβάλλουν στην ισότιμη συμμετοχή των παιδιών σε μια κοινωνία που μπορεί σήμερα να αντιμετωπίζει τις όποιες δυσκολίες, ακόμα και στις πιο δύσκολες συνθήκες. Η φροντίδα της Τοπικής μας Εκκλησίας για τα παιδιά και τις οικογένειες των ΡΟΜΑ, που ζουν στην περιοχή μας, θα συνεχιστεί, με αμείωτους ρυθμούς…»

 

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ