Για απόπειρα δολοφονίας του Πατριάρχη Γεωργίας κ. Ηλία κρατείται ιερέας στη Τιφλίδα!

Συγκεκριμένα ο 84χρονος Πατριάρχης είχε εμφανίσει σοβαρά προβλήματα υγείας, οπότε μεταφέρθηκε στην Γερμανία όπου του έγινε αφαίρεση της χολής την προηγούμενη Δευτέρα.

Σύμφωνα με πηγές από ΜΜΕ της Γεωργίας υπήρξαν υποψίες πως ο Πατριάρχης είχε δηλητηριαστεί και τελικά οι αρχές έφθασαν στον ιερέα Γεώργιο Μαμαλάντζε ο οποίος συνέλλήφθη στο αεροδρόμιο λίγο πριν αναχωρήσει για Γερμανία.

"Αποτρέψαμε μια προδοτική επίθεση κατά της Εκκλησίας" δήλωσε ο πρωθυπουργός της Γεωργίας Giorgi Kvirikashvili, λέγοντας μάλιστα πως έχει στείλει μέλη της προσωπικής του φρουράς στη Γερμανία ώστε να προστατεύουν τον Πατριάρχη που αναρρώνει.

Στο σπίτι του π. Γεωργίου βρέθηκε ένα πιστόλι-ιδιοκατασκευή, ενώ, όπως δήλωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Irakli Shotadze, η σύλληψη του έγινε, όταν ενημερώθηκε η αστυνομία πως ο ιερέας είχε ζητήσει να προμηθευθεί κυάνιο. Μάλιστα η αστυνομία ανακοίνωσε πως βρέθηκε κυάνιο στις αποσκευές του π. Γεωργίου.

Η υπόθεση όμως περιπλέκεται καθώς ο π. Γεώργιος ήταν επικεφαλής της διαχείρισης ακινήτων του Πατριαρχείου. Και ως επικεφαλής (αργότερα παύθηκε) είχε στείλει ένα μακροσκελές γράμμα στον Πατριάρχη (έτσι τουλάχιστον μετέδωσε το γεωργιανό κανάλι Rustavi 2) ζητώντας του να διεξάγει έρευνα για κακοδιαχείριση, διαφθορά, ακόμη και για παράνομη διακίνηση αλκοόλ (!) εντός του Πατριαρχείου.

Στο γράμμα γινόταν αναφορά και σε ένα χρέος 1,9 εκατ. δολλαρίων του Πατριαρχείου το οποίο είχε δημιουργηθεί "από απάτες". Σύμφωνα με το Rustavi είναι παράδοξο πως ένας ιερέας που κατήγγειλε στον Πατριάρχη τέτοιες υποθέσεις και ζητούσε τη διερεύνηση τους (δηλώνοντας μάλιστα πως δεχόταν και ο ίδιος απειλές) θα μπορούσε να μετέχει στη συνέχεια σε απόπειρα δηλητηριάσης του.