Μέσα σε κλίμα κατάνυξης και περισυλλογής τελέστηκε την Κυριακή 26 Φεβρουαρίου ο Ά Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Αγίου Παντελεήμονος Αμπεριάς Χανίων, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου Κυδωνίας κ. Δαμασκηνού.

Μετά το πέρας του κατανυκτικού Εσπερινού πραγματοποιήθηκε στο Ναό πνευματική ομιλία από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεως Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων Αρχιμ. Αθανάσιο Καραχάλιο, με θέμα ” ο πλούτος της Συγνώμης”.

Τον ομιλούντα παρουσίασε ο Πρωτοσύγκελλος Δαμασκηνός Λιονάκης, ο οποίος ανέφερε στοιχεία από την ζώη και την Πνευματική του διακονία, στην Ιερά Μητρόπολη Λάμπης Συβρίτου και Σφακίων όπου διακονεί.

Τέλος ο Σεβασμιώτατος έκλεισε την επίκαιρη ομιλία συγχαίροντας τον π. Αθανάσιο για την πνευματική τροφή που προσέφερε προς το ποίμνιο του Θεού, σήμερα που εισαγόμεθα στην κατανυκτική πορεία της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαροκοστής.

Σύντομο ευχαριστιακό λόγο απέδωσε και ο Εφημέριος του Ναού Πρωτ. Δημήτριος Καταπίδης, ο οποίος με την σειρά του ευχήθηκε καλή Σαρακοστή προς όλο τον κόσμο.