Αρχική » Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο Άγιον Όρος

Ο Μακαριστός Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο Άγιον Όρος

από kivotos

Προ μερικών εβδομάδων συμπληρώθηκαν εννέα χρόνια από την κοίμηση του Μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κυρού Χριστοδούλου.

Ο μακαριστός ιεράρχης είχε μεγάλη ευλάβεια στο Άγιον Όρος και το επισκεπτόταν από τα πρώτα του βήματα στην ιεροσύνη. Είχε κάνει πολλές επισκέψεις και ως Μητροπολίτης Δημητριάδος, αλλά και από το 1998 ως Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος.

Η τελευταία του παρουσία στον Άθω ήταν τον Οκτώβριο του 2005. Τότε, είχε γίνει θερμά δεκτός από την Ιερά Επιστασία, τον πολιτικό διοικητή, ηγούμενους και μοναχούς που θέλησαν να λάβουν την ευλογία του και να ανταλλάξουν δύο λόγια μαζί του. Ήταν ιδιαίτερα αγαπητός που το πλήθος πιστών και γερόντων ήταν μεγάλο, αν κι επρόκειτο για ένα προσκύνημα όπως συνηθίζεται.

Ιδιαίτερα σημαντική και συγκινητική είναι η στιγμή μέσα στον ναό του Πρωτάτου στις Καρυές, όταν γονάτισε μπροστά στην εικόνα του Άξιον Εστί και προσευχήθηκε μπροστά στην Παναγία. Δεν μπορούσε κα κρύψει τα δάκρυά του και πολλά συναισθήματα ξεχείλισαν από μέσα του. Το ίδιο συγκινημένος προσκύνησε και τα Ιερά Λείψανα του Άθω και οι στιγμές αυτές έμειναν έντονα χαραγμένες στις μνήμες των συνεργατών του και όλων των παριστασμένων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ