Αρχική » Στη Θεσσαλική γη αναπαύεται ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

Στη Θεσσαλική γη αναπαύεται ο Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων Σεραφείμ

από kivotos

Με βαθυτάτη συγκίνηση τελέστηκε η Εξόδιος Ακολουθία του Σεπτού Ποιμενάρχου Σταγών και Μετεώρων κυρού Σεραφείμ, προεξάρχοντος του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Πλήθος Αρχιερέων έδωσε το παρών στο τελευταίο αντίο, όπως και Ιερείς, Ιερομόναχοι, Μοναχοί και Μοναχές που έσπευσαν από διάφορα σημεία της Ελλάδας. Πολιτικοί εκπρόσωποι της Περιφέρειας, τα σώματα ασφαλείας και απλός λαός, ήταν εκεί ώστε να συνοδεύσουν στην τελευταία του κατοικία τον πνευματικό τους πατέρα, που τους αγάπησε αλλα και που τον αγάπησαν τόσο!

Επικήδειο λόγο εκφώνησαν ο Αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης, ο βαθιά συγκινημένος Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς Αρχιμ. Νήφων Καψάλης, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός και ο Δήμαρχος Καλαμπάκας κ. Χρήστος Σινάνης.

Κατά την έξοδο του σκηνώματος του Σεβασμιωτάτου, σχηματίστηκε πομπή υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής του Δήμου Καλαμπάκας και αγήματος της ΣΜΥ με πλήθος κόσμου να ακολουθεί εώς το Δημαρχείο της πόλεως από όπου και ξεκίνησε η αυτοκινητοπομπή με προορισμό την Ι.Μ.Αγ. Θεοδώρων όπου και ενταφιάστηκε.

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ