Αρχική » Ελληνοαμερικανός ιερέας δημιουργεί σάλο στην Ομογένεια με “καυτά” βίντεο

Ελληνοαμερικανός ιερέας δημιουργεί σάλο στην Ομογένεια με “καυτά” βίντεο

από kivotos

Ουδείς αναμάρτητος, αλλά στην ψηφιακή εποχή η αμαρτία και μάλιστα ενός ιερέα μπορεί να σκανδαλίσει το σύνολο των πιστών της Εκκλησίας. Αυτό φαίνεται πως συμβαίνει από χθες στην Ελληνική Ορθόδοξη Εκκλησία των ΗΠΑ καθώς η προσωπική ζωή ενός ιερέα έγινε πρώτο θέμα στις εφημερίδες και στο ίντερνετ καθώς –και δυστυχώς- οι αποκαλύψεις συνοδεύονται από γαργαλιστικό οπτικό υλικό.

Έτσι, σύμφωνα με την εφημερίδα New York Post, o 67χρονος πατέρας Γεώργιος Πασσιάς, ο οποίος είναι παντρεμένος και πατέρας 4 παιδιών και λειτουργεί στον Ιερό Ναό του Αγίου Σπυρίδωνα, στην περιοχή Washington Heights, στη Νέα Υόρκη, διατηρούσε σχέση με την 45χρονη Περουβιανή Εθέλ Μπουζάλα, παντρεμένη και μητέρα 3 παιδιών.

Την αποκάλυψη της σχέσης έκανε ο σύζυγος της 45χρονης, ο οποίος επικοινώνησε με την Αρχιεπισκοπή, με αποτέλεσμα και οι δύο να κληθούν από τον Επίσκοπο Αντώνιο Παρόπουλο σε απολογία. Στις 16 Σεπτεμβρίου ο ιερέας απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του, ενώ ομολόγησε ότι έχει αμαρτήσει.

Ο σκανδαλισμός όμως ήρθε όταν είδαν το φως της δημοσιότητας διάφορα ερωτικά βίντεο που γύριζε το ζευγάρι. Όπως αναφέρει η εφημερίδα, το συγκεκριμένο υλικό έφτασε στα γραφεία της από ανώνυμη πηγή, που δήλωνε ότι το κατέβασε από υπολογιστή που βρίσκεται στην ενορία που λειτουργεί ο ιερέας.

Από την πλευρά του πάντως ο π. Πασσιάς, που για αρκετά μεγάλο διάστημα απουσίασε από την εκκλησία, με ένα ηλεκτρονικό μήνυμα προς το ποίμνιό του, αναφέρει ότι αναχωρεί για «προσωπικούς λόγους και λόγους υγείας», ενώ ταυτόχρονα παραδέχεται ότι έχει υποπέσει σε πολλές αμαρτίες και αδυναμίες.

«Θα αποσυρθώ τώρα από αυτόν τον κόσμο για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα σύμφωνα με το θέλημα του Κυρίου», έγραψε. «Αυτός επέλεξε για εμένα… ότι πρέπει να αποσυρθώ και να επιλέξω τον δρόμο της σιωπής, της προσευχής, της νηστείας και της απόλυτης αφοσίωσης στον Κύριό μάς», συνεχίζει.

Η σχέση πάντως του πατέρα Γεώργιου με την Περουβιανή, σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, κρατάει αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα. Όπως μάλιστα έλεγε η ίδια, μιλώντας σε ενορίτες, την είχε βαφτίσει με σκοπό να παντρευτεί τον μετέπειτα σύζυγό της

Το 2013, όταν κυκλοφόρησαν φήμες για τη σχέση τους, ο ιερέας είχε διαψεύσει τις πληροφορίες. «Λένε ότι έχω προσωπική σχέση μαζί της. Είναι το πνευματικό μου παιδί. Αυτό είναι όλο», είχε πει τότε. Πάντως ο ίδιος είχε καταστήσει την 45χρονη, στενή συνεργάτιδά του, στην προσπάθειά να συγκεντρωθούν χρήματα για την ανακαίνιση του ναού, ενώ στη συνέχεια την έκανε και διευθύντρια του κατηχητικού της εκκλησίας.

Η New York Post πάντως, σε παλαιότερο δημοσίευμα της, το 2013, άφηνε αιχμές και για κακοδιαχείριση κονδυλίων καθώς, ο ιερός ναός είχε βάλει υποθήκη για να πάρει ένα δάνειο 3,5 εκατομμυρίων δολαρίων για ανακαίνιση. Πιστοί είχαν δημόσια αναρωτηθεί για το που ακριβώς είχαν ξοδευτεί τόσα χρήματα και είχαν προσφύγει στην τοπική εισαγγελία, ζητώντας να ερευνηθούν τα οικονομικά του ιερού ναού.

Ενώ αναμένεται η τελική απόφαση της Αρχιεπισκοπής για το μέλλον του ιερέα, η γαργαλιστική αυτή ιστορία με το σχετικό φωτογραφικό υλικό έχει φτάσει πλέον σε όλο τον κόσμο καθώς αναδημοσιεύθηκε μέχρι την Αυστραλία….

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ