Αρχική » Χιλιάδες πιστοί στην Πάτρα στην Ακολουθία του Επιταφίου

Χιλιάδες πιστοί στην Πάτρα στην Ακολουθία του Επιταφίου

από kivotos

Μέσα σε  κλίμα ιεράς τελέσθη ο Επιτάφιος σε όλους τους Ιερούς Ναούς τής Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών με την συμμετοχή πολλών χιλιάδων πιστών από την Πάτρα και αλλού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε την Μεγάλη Παρασκευή στην Ακολουθία τού Επιταφίου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Πατρών.

Χιλιάδες πιστοί συμμετείχαν στην Ιερά  Λιτάνευση τού Επιταφίου στους δρόμους τού ιστορικού κέντρου τής Αποστολικής πόλεως τών Πατρών. Το παρόν έδωσαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος κ. Απόστολος Κατσιφάρας, Βουλευτές, οι Στρατιωτικές, Αστυνομικές, Λιμενικές και Πυροσβεστικές Αρχές και άλλοι Εκπρόσωποι Αρχών και Φορέων.

Στο τέλος τής Λιτανείας ο Σεβασμιώτατος στο σύντομο κήρυγμά του ανεφέρθη στην νίκη τής ζωής εναντίον τού θανάτου, ο οποίος ήτο το μεγαλύτερο πρόβλημα για τον άνθρωπο. Μετά την εις Άδου κάθοδον και την εκ νεκρών Ανάσταση τού Κυρίου, θάνατος πλέον δεν υπάρχει, αλλά ζωή αιώνιος, για όσους Τον αγαπούν και ζουν μέσα στην Εκκλησία τής Αναστάσεως.

Ο Επίσκοπος Κερνίτσης κ. Χρύσανθος χοροστάτησε στην Ακολουθία τού Επιταφίου, στον Νέο Ιερό Ναό τού Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών, όπου οι πιστοί κατέκλυσαν τον Ιερό Ναό και εν συνεχεία συμμετείχαν στην λιτάνευση τού Ιερού Επιταφίου. Σε όλους απηύθυνε εόρτιες ευχές και χαιρετισμούς από καρδίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ