Την Παναγία της Γράμμουστας τίμησε και εόρτασε την Κυριακή των Μυροφόρων, η Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Άργους Ορεστικού, η θαυματουργή εικόνα της οποίας φυλάσσεται στον Ναό.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, με τη συμμετοχή των Εφημερίων του Ναού και των Διακόνων, αλλά και την παρουσία του Δημάρχου Άργους Ορεστικού κ. Παναγιώτη Κεπαπτσόγλου και πλήθους πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος στο λόγο του μίλησε για τις Μυροφόρες γυναίκες, καθώς και για τον Ιωσήφ από Αριμαθαίας και τον Νικόδημο, εξαίροντας την τόλμη και την ανδρεία τους να προσέλθουν στον τάφο του Κυρίου, σε αντίθεση με τους υπόλοιπους μαθητές.

Τα πρόσωπα αυτά αποτελούσαν τη μειοψηφία. Μειοφηφεί ο Νικόδημος, όταν το ιουδαϊκό συνέδριο επιχειρεί να καταδικάσει χωρίς απολογία τον Σωτήρα Χριστό. Έχει τη δύναμη μέσα στο συνέδριο, που αποτελείτο από τους πιο φανατικούς Φαρισαίους, να υψώσει το ανάστημά του και να υπερασπισθεί τον Δίκαιο.

Η μειοψηφία φαίνεται συγχρόνως και στο πρόσωπο του Ιωσήφ του ευσχήμονος βουλευτού. Όχι μόνο στα λόγια, αλλά κυρίως στην πράξη. Όταν ο Χριστός ήταν το κόκκινο πανί για την εβραϊκή ηγεσία, αλλά και τους Ρωμαίους κυριάρχους, όταν καταδικάσθηκε ως υπονομευτής της κρατούσης τάξεως και μάλιστα θανατώθηκε ως κακούργος εν μέσω δύο ληστών, ποιός είχε το σθένος και την τόλμη, την ημέρα εκείνη, να εμφανισθεί ως μαθητής Του; Και όμως. Τα δύο πρόσωπα αυτά, ο Νικόδημος και ο Ιωσήφ, τολμούν να εμφανισθούν ως πρόσωπα του περιβάλλοντος Εκείνου, ο Οποίος ήταν κρεμασμένος στο ξύλο του Σταυρού.

Την μειοψηφία την βλέπουμε και στα πρόσωπα των Μυροφόρων γυναικών. Ξεπερνούν τις φοβίες και τις δειλίες, ακόμη και την ασθένεια του γυναικείου φύλου τους, γεμάτες από την αρετή της ανδρείας που κατά τους Πατέρες είναι η γενναιότητα της ψυχής, φθάνουν τις τραγικές ώρες του σταυρικού πάθους στον εράσμιο Νυμφίο της ψυχής τους. Λίγα πρόσωπα. Πάλι μειοψηφία. «Ειστήκεισαν δέ παρά τω σταυρώ του Ιησού η μήτηρ αυτού και η αδελφή της μητρός αυτού, Μαρία η του Κλωπά και Μαρία η Μαγδαληνή».

Και κατέληξε ο Σεβασμιώτατος, ευχόμενος να χαρίσει ο Κύριός μας σε όλους την τόλμη και την ανδρεία να ομολογούμε το όνομα του Ιησού Χριστού, κόντρα στο ρεύμα την εποχής, που την χαρακτηρίζει η απιστία και η καταπάτηση των αρχών, των αξιών και των ηθών.
Αμέσως μετά, τελέσθηκε η λιτάνευση της ιεράς εικόνος της Παναγίας της Γραμμουστιανής στους δρόμους του Άργους Ορεστικού προς ευλογία και αγιασμό των παιδιών της