Αρχική » Λάρισα: Στέκι για νέους ο ιερός ναός του Αγίου Αχιλλίου

Λάρισα: Στέκι για νέους ο ιερός ναός του Αγίου Αχιλλίου

από kivotos

Ξεκίνησαν οι εβδομαδιαίες συνάξεις νέων, φοιτητών, εργαζομένων, νέων ζευγαριών, άρχισαν στον Άγιο Αχίλλιο στη Λάρισα. Ο π. Ραφαήλ υποδέχτηκε την περασμένη Τρίτη τους νέους, τους καλωσόρισε και τους ανακοίνωσε τις δραστηριότητες που προγραμματίζονται για φέτος. Έκανε μια εισαγωγή του θέματος συνδέοντας το πρώτο μέρος της θείας λειτουργίας, με το δεύτερος μέρος, που είναι η λειτουργία των πιστών, τονίζοντας την ενότητα και την ομοψυχία που καλλιεργούνται στη θεία λατρεία, καθώς και την ορθόδοξη ευσέβεια, που δεν είναι θεωρητική, αλλά βίωμα καθημερινό.

Οι συναντήσεις θα πραγματοποιούνται στο εξής, κάθε Τρίτη βράδυ στις 9, στο υπόγειο πνευματικό κέντρο του ναού, μαζί με την ακολουθία του αποδείπνου. Το φετινό θέμα συζητήσεων των νέων, θα περιστρέφεται γύρω από “το μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας”.

 

Στο ναό όμως διοργανώνονται και μια σειρά από δράσεις:

 

Α) Δανειστική βιβλιοθήκη: Από φέτος θα λειτουργεί στο Πνευματικό Κέντρο του ναού κάθε Τρίτη βράδυ, μετά τη σύναξη των νέων.

Β) Χορευτικό: Κάθε Τετάρτη 9.30 το βράδυ γίνονται δωρεάν μαθήματα ελληνικών παραδοσιακών χορών από έμπειρο χοροδιδάσκαλο.

Γ) Χορωδία: Δημιουργείται χορωδία εκκλησιαστικών ύμνων και παραδοσιακών τραγουδιών.

Δ) Φροντίδα αγάπης: Οι νέοι κοντά σε αρρώστους, ηλικιωμένους, ορφανά παιδιά, μοναχικά άτομα. Προβλέπονται επισκέψεις σε νοσοκομεία, κλινικές, ψυχιατρεία, κέντρα αποκατάστασης, γηροκομεία, ορφανοτροφεία. Υπεύθυνοι: Πατήρ Ραφαήλ και Γιάννης Μπουλασίκης.

Ε) Ραδιοφωνική εκπομπή «Ομοθυμαδόν»: Κάθε Πέμπτη 8.00-9.00 το βράδυ οι νέοι συζητούν και προβληματίζονται στα ερτζιανά ραδιοκύματα, στους 96.3 μεγακύκλους των FM, στην εκκλησιαστική ραδιοφωνία της Ιεράς Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου.

ΣΤ) Ιστοσελίδα: Ο ναός δημιούργησε ιστοσελίδα, www.inaa.gr, η οποία συνεχώς ανανεώνεται, με πολλά ενδιαφέροντα αγιολογικά κείμενα, φωτογραφίες, άρθρα, βίντεο, νέα, ύμνους, δραστηριότητες.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ