Σκληρή απάντηση έδωσε ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομοςσ τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας  Πάνο Καμμένο, μέσα από την ανακοίνωση που εξέδωσε η Μητρόπολη Μεσσηνίας. Η ανακοίνωση έχει ως εξής:

"Με όσα ανέφερε και με τα επιχειρήματα που ανέπτυξε ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Πάνος Καμμένος, στην εκπομπή «ΑΥΤΟΨΙΑ» του Τηλεοπτικού Σταθμού ALPHA, της 16ης Μαΐου 2017, σχετικά με το πρόσωπο του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστό­μου, επιβεβαιώνει για μία φορά ακόμα το έλλειμα σοβαρότη­τας, λόγων και έργων που τον χαρακτηρίζουν.

Μοναδικό και αποκλειστικό κριτήριο του ενδιαφέροντος και των ενεργειών του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μεσσηνίας είναι το καλό, η πρόοδος και η ευημερία του ποιμνίου του και της τοπικής κοινωνίας.

Στον κύριο Υπουργό απλά υπενθυμίζουμε τη λαϊκή ρήση «τα στερνά τιμούν τα πρώτα".

Υπενθυμίζεται πως μιλώντας στον δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ και στην εκπομπή “Αυτοψία” του Alpha ο κ. Καμμένος είχε δηλώσει μεταξύ άλλων: “Έχω δεχθεί και επιθέσεις περίεργες από ανθρώπους που είχαν μάθει να λειτουργούν με το ρουσφέτι. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας ας πούμε μου επιτίθεται συνεχώς διότι εγώ τα τετράδια με τα ρουσφέτια που μου έστελνε δεν τα ικανοποιώ”.

Ο δημοσιογράφος του Alpha ζήτησε διευκρινίσεις: “Τετράδια ολόκληρα δηλαδή, ο τάδε φαντάρος εκεί, ο τάδε εκεί κτλ”. Με τον υπουργό Αμυνας να επανέρχεται λέγοντας: “Οι άλλοι το κατάλαβαν, αυτός όχι και αποφάσισε να επιτίθεται στον υπουργό Εθνικής Αμυνας, γιατί θέλει να έχει τρία στρατόπεδα και ένα βιβλίο ρουσφέτια. Ε αυτό δεν γίνεται”.