Αρχική » Μεσολόγγι: Με σχοινί και κόλλα «ψάρευαν» χρήματα από τα παγκάρια μονών

Μεσολόγγι: Με σχοινί και κόλλα «ψάρευαν» χρήματα από τα παγκάρια μονών

από kivotos

Με μια ευρεσιτεχνία έγιναν «ψαράδες» στην… στεριά δυο Έλληνες ιερόσυλοι, που επισκέπτονταν τα μοναστήρια της Αιτωλοακαρνανίας παριστάνοντας τους προσκυνητές. Μόλις έβρισκαν ευκαιρία, τραβούσαν με την πατέντα τους από τις σχισμές των παγκαριών τα χρήματα που είχαν ρίξει οι πιστοί!

Τους τελευταίους πέντε μήνες, οι δράστες ηλικίας 46 και 38 χρόνων είχαν ξαφρίσει τουλάχιστον 700 ευρώ από τις μονές της Αγίας Ελεούσας και της Παναγίας Λεσινιώτισσας,  χρησιμοποιώντας ένα μικρό σχοινί στην άκρη του οποίου έβαζαν κόλλα για να «ψαρεύουν» τα χαρτονομίσματα και τα κέρματα χωρίς να παραβιάσουν τα παγκάρια!

Οι δυο κλοπές εξιχνιάστηκαν από την έρευνα των αστυνομικών της Ασφαλείας Μεσολογγίου, που ταυτοποίησαν τα πλήρη στοιχεία των ιερόσυλων αλλά δεν τους συνέλαβαν καθώς έχει παρέλθει το αυτόφωρο. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου, αλλά η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να διαπιστωθεί αν έχουν «χτυπήσει» και άλλα μοναστήρια ή εκκλησίες.


Πηγή: www.protothema.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ