Αρχική » Παράκληση στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος για τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές

Παράκληση στη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος για τους μαθητές που δίνουν Πανελλαδικές

από kivotos

 Η Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος στα πλαίσια της ποιμαντικής μέριμνάς της για τα παιδιά και συμμεριζόμενη τους κόπους αυτών και των γονέων τους κατά την περίοδο των πανελλαδικών εξετάσεων, άρχισε να πραγματοποιεί κατά τόπους ιερές Παρακλήσεις προς τον Δεσπότη Κύριο ημών Ιησού Χριστό υπέρ βοηθείας, ενισχύσεως και θείου φωτισμού αυτών.

Έτσι, την Τετάρτη 31 Μαΐου 2017 έγινε η πρώτη ιερά Παράκληση στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Σοφάδων χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Τιμοθέου.

 Κατά τη διάρκεια της Παρακλήσεως ετέθη σε προσκύνηση απότμημα του ιερού λειψάνου της χειρός του αγίου και ενδόξου οσιομάρτυρος Νικολάου του εν Βουναίνη, προστάτη της νεολαίας της Ιεράς Μητροπόλεως.

 Ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τα παιδιά για την ανταπόκρισή τους στο πατρικό κάλεσμά του. Απευθύνθηκε προς αυτά με λόγια καρδιάς, λόγια παραινετικά, προκειμένου να καταβάλουν την μέγιστη προσπάθειά τους, ώστε οι κόποι τους να αποφέρουν καρπούς. Τέλος, συμβούλευσε τους γονείς ιδιαίτερα αυτή την περίοδο να στηρίξουν ακόμη περισσότερο τα παιδιά τους και να είναι νηφάλιοι και ψύχραιμοι.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ