Άρχισαν οι εγγραφές για τα θερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και οι ακούραστοι εθελοντές καθηγητές είναι έτοιμοι να υποδεχθούν τους μαθητές της Β΄ και Γ΄ Λυκείου της επόμενης σχολικής χρονιάς, προκειμένου να λάβουν την κατάλληλη προετοιμασία για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις του 2018.

Είναι η έκτη χρονιά λειτουργίας του Κοινωνικού Φροντιστηρίου και ο δείκτης επιτυχίας σε εισακτέους στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση είναι εντυπωσιακός.

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο είναι μια από τις πιο επιτυχημένες και δραστήριες δομές του μορφωτικού Ιδρύματος της Βιβλιοθήκης της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και αποτελεί αξιόπιστη λύση για τους γονείς και κηδεμόνες που αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και αδυνατούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος της προετοιμασίας των παιδιών τους για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις ή της ενισχυτικής διδασκαλίας σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου και του Λυκείου.

Οι κτιριακές υποδομές είναι άριστες, ο εξοπλισμός σύγχρονος, τα διοικητικά στελέχη ικανότατα, οι εθελοντές καθηγητές υψηλού μορφωτικού και ηθικού αναστήματος.

Η Διεύθυνση του Φροντιστηρίου δεν ενδιαφέρεται μόνο για την υλικοτεχνική αρτιότητα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου αλλά και για τη συμβολή του στην καλλιέργεια των συνειδήσεων των μαθητών, ώστε με την ενηλικίωσή τους να έχουν κατακτήσει τις αρετές της κοινωνικής ευαισθησίας και αλληλεγγύης, του σεβασμού προς τον συνάνθρωπο ανεξάρτητα από την καταγωγή, τη θρησκεία, το επάγγελμα ή την οικονομική του κατάσταση.

«Πολλά από τα παιδιά», δηλώνει ο Διευθυντής του Κοινωνικού Φροντιστηρίου κ. Σεβαστιανός Ανδρεάδης, «όταν περατώσουν τις δωρεάν σπουδές τους στο Κοινωνικό Φροντιστήριο, επιθυμούν να ανταποδώσουν την ευεργεσία μέσα από τον εθελοντισμό στον τομέα της φιλανθρωπίας και της νεότητας».

Τα θερινά τμήματα του Κοινωνικού Φροντιστηρίου θα λειτουργήσουν καθόλη τη διάρκεια του μηνών Ιουνίου - Ιουλίου.

Σε μια από τις συναντήσεις του Αρχιεπισκόπου Αθηνών κ. Ιερωνύμου με τους εθελοντές καθηγητές και τα στελέχη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, ο Μακαριώτατος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «ο αγώνας της Εκκλησίας για ένα καλύτερο αύριο, για την παιδεία και τη μόρφωση των νέων ανθρώπων, δεν σταματά ποτέ, δεν πάει διακοπές!».

Πληροφορίες:

Σοφοκλέους 4, Αθήνα 105 59
Τηλ.: 210 331 1270