Αρχική » Μεγάλη συναυλία στην οικία της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα

Μεγάλη συναυλία στην οικία της Αγίας Φιλοθέης στην Πλάκα

από kivotos

Το  παλαιότερο σπίτι της Αθήνας, το προσφάτως ανακαινισθέν Αρχοντικό της Αγίας Φιλοθέης ( Αδριανού 96, Πλάκα), ανοίγει τις πύλες του και προσκαλεί τους κατοίκους της πόλης να ζήσουν μια όμορφη μουσική βραδιά, την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ.,

Ο Φιλανθρωπικός Οργανισμός «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και το ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών διοργανώνουν συναυλία, ανοιχτή σε όλους, με την  Παιδική-Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα που λειτουργεί υπό την αιγίδα  της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών και υπό τη διεύθυνση της κ. Νίνας Πατρικίδου.

Όπως ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής της «Αποστολής» κ. Κωνσταντίνος Δήμτσας  «την ερχόμενη Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση από μια σειρά μουσικών εκδηλώσεων του καλοκαιριού  που σκοπό έχουν, κάτω από την Ακρόπολη και τον αττικό ουρανό, να κάνει αυτό το καλοκαίρι ξεχωριστό για τους Αθηναίους».

Η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “Νίνα Πατρικίδου” (Π.Ν.Σ.Ο.”Ν.Π.”), είναι μοναδικό ορχηστρικό νεανικό σύνολο που αποτελείται μόνο από παιδιά, σπουδαστές μουσικής, ηλικίας 7-20 ετών, χωρίς την σύμπραξη δασκάλων ή επαγγελματιών, και οι περισσότεροι από αυτούς είναι κάτοχοι βραβείων και υποτροφιών διεθνών διαγωνισμών ή σπουδάζουν σε Μουσικές Ακαδημίες της Ευρώπης και της Αμερικής, δίπλα σε κορυφαίους δασκάλους και σολίστ. 

Έχει εμφανιστεί επανειλημμένως σε πλήθος συναυλιακών χώρων Αθηνών και Θεσσαλονίκης όπως: Ηρώδειο, Μέγαρο Μουσικής, Αίθουσα Παρνασσός, Θέατρο Ολύμπια, Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών (Θεσ/νίκης), Προεδρικό Μέγαρο, Βουλή κ.α.. Έχει συμμετάσχει σε διεθνή και τοπικά φεστιβάλ με μεγάλη επιτυχία ενώ βραβεύτηκε, επίσης, από την UNESCO για την παιδαγωγική και ποιοτική προσφορά της.  Ο ελληνικός τύπος τη βάφτισε ως «Ορχήστρα των θαυμάτων». 

Έχει συμπράξει με σπουδαίους έλληνες και ξένους καλλιτέχνες όπως: L. Mordkovich, S. Kravchenko, H. Zack, G. Shaplin, Ντ. Μπακοπούλου,  Λ. Καλαφάτη, Α. Κοντογεωργίου. Μ. Πλέσσα, Emma Shaplin, Αχιλλέας Γουάστορ κ.α.

 

Την Παρασκευή 30 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ., η Παιδική Νεανική Συμφωνική Ορχήστρα “Νίνα Πατρικίδου θα παρουσιάσει τα έργα:

 

 -J. Massenet:

Thais, Meditation για σόλο βιολί και Ορχήστρα

Νίνα Πατρικίδου, βιολί

Ειρήνη Τζέρμπου, διεύθυνση

 

-C.P.E. Bach:

Κοντσέρτο για σόλο φλάουτο και έγχορδα σε Λα Μείζονα

Μέρος πρώτο, Αllegro

Σολίστ: Νεφέλη Κωτσοπούλου, φλάουτο

 

– W. A. Mozart:

κοντσέρτο για σόλο φαγκότο και Ορχήστρα σε Σι ύφεση Μείζονα Κ.V. 191

Μέρος πρώτο,  allegro

Σολίστ: Ανδρέας Ανθόπουλος, φαγκότο

 

-Ν. Σκαλκώτας:

Ηπειρώτικος χορός

Διεύθυνση: Ειρήνη Τζέρμπου

 

-P. I. Tchaikovsky:

Συμφωνία Νο. 5

Ι. Andante- Allegro con anima

ΙΙ. Andante cantabile, con alcuna licenza

ΙΙΙ. Valse, Allegro moderato

IV. Finale, Andante maestoso

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ