Αρχική » Η εφημερίδα “Κιβωτός της Ορθοδοξίας” κυκλοφορεί από την Πέμπτη 6 Ιουλίου

Η εφημερίδα “Κιβωτός της Ορθοδοξίας” κυκλοφορεί από την Πέμπτη 6 Ιουλίου

από kivotos

Το νέο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφορεί από την Πέμπτη 6 Ιουλίου και θα την βρίσκεται στα περίπτερα όλης της χώρας με την ειδική έκδοση “Τα ιερά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας σε Ήπειρο, Θεσσαλία και Στερεά Ελλάδα”

Μαζί θα βρείτε:

 

Α. ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΙΚΟΝΑ: ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ

ΠΛΑΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΗ – ΑΔΙΑΒΡΟΧΗ για να την έχετε πάντα μαζί σας φυλαχτό!

Η εφημερίδα “Κιβωτός της Ορθοδοξίας” σας προσφέρει μια εκπληκτική εικόνα του Αγίου Παρισίου για να την έχετε πάντα μαζί σας, φυλαχτό σε κάθε στιγμή! Η εικόνα είναι πλαστικοποιημένη, αδιάβροχη και περιλαμβάνει το απολυτίκιο και το κοντάκιο του αγίου.

 

Β. ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΟ ΒΙΒΛΙΟ: ΑΓΙΟΣ ΠΑΪΣΙΟΣ: Οι προσευχές – Οι προφητείες – Τα θαύματα

Ένα συγκλονιστικό βιβλίο για τη ζωή, τις προφητείες και τα θαύματα του Αγίου Παϊσίου, που δεν πρέπει να λείπει από καμιά χριστιανική βιβλιοθήκη!

Ο ίδιος έλεγε: «Δεν υπάρχουν μακαριότεροι άνθρωποι από εκείνους που έπιασαν επαφή με τον Ουράνιο Σταθμό και είναι δικτυωμένοι με ευλάβεια με το Θεό. Όπως δεν υπάρχουν πιο δυστυχισμένοι από εκείνους που έκοψαν την επαφή τους με το Θεό και γυρίζουν ζαλισμένοι τον κόσμο και τα κουμπιά των σταθμών του κόσμου, για να ξεχάσουν λίγο το πολύ άγχος της εκτροχιασμένης ζωής τους.»

Συμβούλευε δε και τα εξής: «Πολύ βοηθάει, πριν από την προσευχή να διαβάσεις ένα κομμάτι από το Γεροντικό. Τότε θα θερμανθεί η καρδιά σου και θα καπακωθούν όλες οι μέριμνες και θα μπορέσεις να προσευχηθείς απερίσπαστα».

Και για το νου που σκορπίζεται κατά την ώρα της προσευχής τόνιζε: «Την ώρα της προσευχής, όταν ο νους μας φεύγει σε άσχημα πράγματα ή έρχονται χωρίς να το θέλουμε, να μην χρησιμοποιούμε αντιρρητικό πόλεμο κατά του εχθρού, διότι και όλοι οι δικηγόροι εάν μαζευτούν, με ένα διαβολάκι δεν τα βγάζουν πέρα με τη συζήτηση, αλλά μόνο με μια περιφρόνηση μπορεί να τα διώξει κανείς, όπως και τους βλάσφημους λογισμούς».

 

Γ. ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΤΑ ΙΕΡΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ, ΗΠΕΙΡΟΣ – ΘΕΣΣΑΛΙΑ – ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ

Εκατοντάδες είναι τα μοναστήρια σε Ήπειρο, Στερεά, Θεσσαλία που κυριάρχησαν αιώνες επί αιώνων, προσφέροντας σημαντικά στην ανάδειξη της Ορθοδοξίας, στη στήριξη των πιστών, στις τέχνες και στα γράμματα. Που έβαλαν τη δική τους σφραγίδα στους αγώνες του λαού και στη διατήρηση της παράδοσης. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, ότι γύρω από τα μοναστήρια αναπτύσσονταν ολόκληρες κοινωνίες που εξελίσσονταν αργότερα σε κοινότητες.

 

 

 

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ