Η φιγούρα του μοναχού Κλεομένη έχει κατακλύσει το διαδίκτυο και τα social media, με σχόλια περιπαικτικά για τις δράσεις και δηλώσεις του. Πολλά δε είναι τα βίντεο, που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο και απεικονίσουν τον εν λόγω άνδρα να βανδαλίζει αγάλματα ή ΑΤΜ ή να επιτίθεται στα κέηκ (!) και στα 50ευρα.

Τα βίντεο αυτά αποτέλεσαν την αφορμή για να πάρει θέση η Ιερά Σύνοδος και να καταστήσει σαφές πως ο αυτοαποκαλούμενος «πατήρ Κλεομένης» δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος.

 

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

«Κατά το τελευταίο διάστημα αναρτώνται στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένοι βανδαλισμοί μνημείων και εγκαταστάσεων και υβριστικές δηλώσεις ρασοφόρου, ο οποίος αυτοαποκαλείται «πατήρ Κλεομένης» και δηλώνει ότι ενεργεί προς υπεράσπιση της ορθοδόξου πίστεως. Επιθυμούμε να καταστήσουμε σαφές ότι το πρόσωπο αυτό δεν είναι ούτε μοναχός, ούτε κληρικός της ορθοδόξου Εκκλησίας της Ελλάδος. Αποδοκιμάζουμε τις παράνομες πράξεις του ως απολύτως άσχετες με τον Λόγο αγάπης και πραότητας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και δηλώνουμε την συμπαράστασή μας προς όσους πλήττονται από τις ενέργειές του.

Με αφορμή την παραπάνω περίσταση, καλούμε τον λαό να είναι γενικότερα επιφυλακτικός απέναντι σε ανάλογες περιπτώσεις ρασοφόρων, οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί ή κληρικοί της ορθόδοξης Εκκλησίας».