Το πρωί της Κυριακής, 23 Ιουλίου, μετά το πέρας της πρωινής Θείας Λειτουργίας στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας στη Τήνο, η αγία Εικόνα λιτανεύθηκε στην οδό Μεγαλόχαρης, όπου την περίμεναν χιλιάδες λαού προκειμένου να ευλογηθούν. Στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Ιερά Μονή Κεχροβουνίου όπου τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου και τη συμμετοχή των Μητροπολιτών Νικοπόλεως και Πρεβέζης κ. Χρυσοστόμου και Σύρου και Τήνου κ. Δωροθέου Β'. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσόστομος ιερούργησε στον Πανίερο Ναό της Ευαγγελιστρίας.

Ο  Μητροπολίτης Χαλκίδος στην ομιλία του αναφέρθηκε στο γεγονός του Οράματος και της Ευρέσεως της αγίας Εικόνας, στη Σάρκωση του Θεού διά της συνεργίας της Θεοτόκου και στην αναγνώριση του ανθρωπίνου προσώπου χάριν του οποίου ο Κύριος ενηνθρώπησε ως μοναδικής προσωπικότητος του κάθε ανθρώπου προς τον οποίον οφείλουμε αγάπη και σεβασμό. Ευχαρίστησε τον Σεβ. κ. Δωρόθεο για την πρόσκληση, την υποδοχή και τη φιλοξενία και παρότρυνε τους χιλιάδες προσκυνητές και ακροατές του Θείου Κηρύγματος να αναγνωρίζουν πάντοτε στα θαύματα την εσωτερική κυρίως αναγέννηση του ανθρώπου δια της συνεχούς μετανοίας και του αναβαπτισμού.

Ο Σεβ. κ. Δωρόθεος ευχαρίστησε τους Αρχιερείς που μετείχαν στην Πανήγυρη, όπως και την τέως Πρόεδρο του Αρείου Πάγου και Διευθυντρία του Νομικού Γραφείου του Πρωθυπουργού κ. Β. Θάνου, τον Αντιπρόεδρο της Βουλής κ. Μ. Γεωργιάδη, τον Βουλευτή της Ν. Δ. κ. Ι. Βρούτση, κ.α.

Επίσης ευχαρίστησε τον Αρχιερατικό Επίτροπο της ιεράς νήσου Πρωτοπρ. Γεώργιο Φανερό, τους Ιερείς του Πανιέρου Ναού Ευαγγελιστρίας και τους εργαζομένους στο Ιερό Ίδρυμα, την Ηγουμένη της Ιεράς Μονής "Κυρίας των Αγγέλων" Κεχροβουνίου Ιουλιανή Μοναχή και την Μοναστική Αδελφότητα αλλά και τις Αδελφές από την Ιερά Μονή Παναγίας Μικροκάστρου Σιατίστης οι οποίες έψαλαν. Τέλος, ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο και τον Διευθυντή του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας της Ελλάδος για την αναμετάδοση των Ιερών Ακολουθιών.