Το νέο φύλλο της εφημερίδας "Kιβωτός της Ορθοδοξίας" κυκλοφορεί από την Πέμπτη 3 Αυγούστου στα περίπτερα όλης της χώρας. Μαζί η ειδική έκδοση - αφιέρωμα στα ιστορικά προσκυνήματα της Ορθοδοξίας στην Πελοπόννησο και μια μεγάλη προσφορά!

 

Α. ΜΙΑ ΣΥΛΛΕΚΤΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ
Επιλέξτε μια από τις συλλεκτικές εκδόσεις που δεν πρέπει να λείπουν από καμιά χριστιανική βιβλιοθήκη!

ΑΓΙΟΙ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ & ΤΩΝ ΔΑΙΜΟΝΩΝ

ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ - ΑΓΙΑ ΞΕΝΙΑ - ΑΓΙΟΙ ΚΥΠΡΙΑΝΟΣ ΚΑΙ ΙΟΥΣΤΙΝΗ - ΜΕΓΑΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ - ΑΓΙΟΣ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ - ΑΓΙΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ Η ΦΑΡΜΑΚΟΛΥΤΡΙΑ – ΑΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΣ
Πολλά τα βάσανα στην εποχή μας, αλλά οι Άγιοι μας είναι πάντα αρωγοί στις δοκιμασίες μας. Πολλοί είναι οι Άγιοι που έλαβαν από τον Θεό χαρίσματα που με την προσευχή μας σπεύδουν και μας παραστέκονται στις ανάλογες περιστάσεις.
Στο βιβλίο «Οι Άγιοι κατά της Μαγείας» καταγράφονται Βίοι Αγίων οι οποίοι μας βοηθούν στην καταπολέμηση όλων των ειδών της μαγείας, στη λύση αυτών και μάχονται κατά ακάθαρτων πνευμάτων.


ή

ΑΓΙΟΣ ΙΕΡΩΝΥΜΟΣ, ΔΙΩΚΤΗΣ ΤΩΝ ΑΙΡΕΣΕΩΝ & ΥΠΕΡΜΑΧΟΣ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ

Για πρώτη φορά στην ελληνική βιβλιογραφία αναδεικνύεται μέσα από το βιβλίο «Άγιος Ιερώνυμος: Διώκτης των αιρέσεων και υπέρμαχος της Ορθοδοξίας» η περιπετειώδης ζωή και η αντι-αιρετική προσωπικότητα ενός μεγάλου, αλλά άγνωστου σε εμάς αγίου: του αγίου Ιερωνύμου.
Μέσα από το βιβλίο αυτό ο άγιος Ιερώνυμος μάς αποκαλύπτεται ως ένας άγιος ασκητής αλλά και λόγιος, ως ένας γνήσιος Υπέρμαχος της Ορθοδοξίας, αλλά όχι φανατικός, διότι σέβεται και υπακούει πάνω από όλα στην ιεραρχία της Εκκλησίας. Ο άγιος Ιερώνυμος αποτελεί το πρότυπο του εκκλησιαστικού ανθρώπου.

 

ή

ΤΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΩΝ ΚΑΙΡΩΝ ΚΑΙ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Η διδασκαλία του Χριστού και των αποστόλων Του περί εσχάτων & τα σημάδια που θα μας προειδοποιήσουν


Ὁ Χριστός εἶπε: «Ὁ Πατέρας Μου ἐξα-κολουθεῖ νά ἐργάζεται μέχρι τώρα» (Ἰω. 5:17), «συντηρώντας ὁλόκληρο τό σύμπαν» (Ἅγιος Ἰωάννης ὁ Χρυσόστομος P.G. 59: 214). Ὅμως θά ἔρθει καιρός, πού ὁ Κύριος θά πάψει νά συντηρεῖ τό σύμπαν, καί ἄρα (τό σύμπαν) θά πάψει νά ὑπάρχει. «Ὁ οὐρανός καί ἡ γῆ παρε-λεύσονται» (Μτ. 24:35). Καί ὁ Κύριος ἔχει μιλήσει πάλιν καί πολλάκις γιά τό τέλος τοῦ κόσμου (καί γιά τή Δευτέρα Του Παρουσία). Καί σάν δοῦλοι Του θά πρέπει νά ξέρουμε τά πάντα, ἀκόμα καί τήν ἐλαχίστη λεπτομέρεια, πού λέει ἐδῶ ὁ Κύ-ριος, γιατί καί αὐτή ἔχει τεράστια σημασία, ἐπειδή ἀκριβῶς τή λέει ὁ Κύριος! Στό βιβλίο μας αὐτό παραθέτουμε τή διδασκαλία τοῦ Χριστοῦ (καί τῶν ἀποστόλων Του) περί τῶν ἐσχάτων, ἐπιμένοντας στίς «λε-πτομέρειες». Εὔχομαι νά μᾶς ἀφυπνίσει καί νά μᾶς φέρει ἕνα ἀκόμα βῆμα πιό κοντά στό Χριστό. Ἀμήν.

 


Β. ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ - ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ - ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Η ιστορία των μοναστηριών της Πελοποννήσου, η θέση τους, τα χιλιάδες κειμήλια, τα θαύματα που τα έχουν κατατάξει ψηλά στην προτίμηση των πιστών και η συμβολή τους στον Αγώνα του 1821

Κάθε μοναστήρι στην Πελοπόννησο κρύβει μικρές και μεγάλες ιστορίες που συνδέονται στα βάθη των αιώνων με την πορεία της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού. Η θέση τους, τα χιλιάδες κειμήλια, τα θαύματα τα έχουν κατατάξει ψηλά στην συνείδηση των εκατοντάδων χιλιάδων πιστών που κάθε χρόνο φτάνουν έως εδώ για να προσκυνήσουν, να τιμήσουν τους αγίους και τους ήρωες του 1821