Αρχική » Ευλογία των καρπών στον Κίσαμο

Ευλογία των καρπών στον Κίσαμο

από kivotos

Με την συμμετοχή εκατοντάδων πιστών τελέστηκε η Ιερά Παράκλησις στον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου, (του 6ου αιώνα), γνωστός ως Ροτόντα, στην Επισκοπή Κισάμου, έδρα του Αγίου Εθνοϊερομάρτυρος Μελχισεδέκ Επισκόπου Κισάμου. Της Ιεράς Παρακλήσεως χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ο οποίος ακολούθως ευλόγησε τους καρπούς της γής, πλούσιες προσφορές αγάπης των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης της ευρύτερης περιοχής, με την συμμετοχή του Ι. Κλήρου της Αρχιερατικής Περιφερείας Ανατολικής Κισάμου.

Στο τέλος της Ιεράς Παρακλήσεως ο κ. Αμφιλόχιος, «προσκυνητής», όπως ανέφερε, του μαρτυρικού και ιστορικού, αρχαιότερου Ι. Ναού της Κρήτης, σημείωσε: «Ο ιερός ετούτος τόπος μαρτυρεί την ιστορία και την πορεία του Γένους και της Φυλής μας. Φωτίζει, σηματοδοτεί, αφυπνίζει και ζωντανεύει μνήμες και αλήθειες», και συνέχισε «σε εποχές όπου κάποιοι μεθοδεύοντας την κατάργηση της προσευχής στα Σχολεία, τον εξοβελισμό του μαθήματος των Θρησκευτικών, την κατάργηση του Εκκλησιασμού της μαθητιώσας νεολαίας, ως και ένα πλήθος άλλων ανομημάτων, διακηρύσσουν ότι επιτελούν έργο «προόδου και εκσυγχρονισμού», εποχές δηλαδή όπου η «ελευθερία της έκφρασης» ασεβεί και στερεί την ελευθερία της πίστης, σε αυτούς τους ομιχλώδεις και αβέβαιους καιρούς η Εκκλησία του Χριστού υψώνει αναχώματα αντιστάσεως και αφυπνίσεως, προβάλλει το πρότυπο και πρόσωπο της Παρθένου Μαρίας ως πρόσωπο κατ΄ εξοχήν ελευθερίας, και καλεί τον λαό του Θεού σε πνευματική εγρήγορση και αφύπνιση. Στώμεν καλώς, αδελφοί… », κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος.

Ευχαρίστησε, τέλος, τον Αρχιερατικό Επίτροπο Ανατολικής Κισάμου Αιδ. Πρωτ. π. Ιωάννη Γουμενάκη δια την φροντίδα και οργάνωση τον Ι. Κλήρο και τις Ενορίες Ανατολικής Κισάμου, Συλλόγους, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Επισκοπής και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο Πλατανιά κ. Ιωάννη Μαλανδράκη ο οποίος ενέταξε το μνημειακό συγκρότημα της Ροτόντας σε Πρόγραμμα (αναπαλαίωση και εξωραϊσμός προαύλιου χώρου) ύψους 80.000,00€, το οποίο και επιτυχώς ολοκληρώθηκε, ευχόμενος προς όλους Καλή Παναγία.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ