Αρχική » Μεγάλη γιορτή στα Μέγαρα για τους 6 τοπικούς Αγίους

Μεγάλη γιορτή στα Μέγαρα για τους 6 τοπικούς Αγίους

από kivotos

Την Τρίτη 15 Αυγούστου 2017 . τελέστηκε ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός των αγίων Εξ Μαρτύρων Πολιούχων Μεγάρων στο ομώνυμο Ενοριακό Ιερό Παρεκκλήσιο του Καθεδρικού Ιερού Ναού Μεγάρων.

Στην ακολουθία του Μεγάλου Εσπερινού και στην Λιτανεία προεξήρχε ο  προσκεκλημένος του Μητροπολίτη Μεγάρων, Επίσκοπος Μεθώνης κ. Κλήμης μαζί με τον Μητροπολίτη Άκκρας κ. Νάρκισσο, Πατριαρχικόν Επίτροπον Αλεξανδρείας, τον Επίσκοπο Ελευσίνος κ. Δωρόθεο.

Στην πλατεία μετά την τέλεση της Αρτοκλασίας κήρυξε τον θείο λόγο ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Μεθώνης.

Ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Κωνσταντίνος ευχαρίστησε για την συμμετοχή τους, τους Αρχιερείς, τον ευλαβή Κλήρο ττους παρευρισκομένους βουλευτές, την οικεία Δημοτική Αρχή, τις Στρατιωτικές και Πολιτικές Αρχές, την Ελληνική Αστυνομία, την Τροχαία Μεγάρων, το Πυροσβεστικό Σώμα, την Φιλαρμονική του Δήμου, τους Προσκόπους, τους Λαογραφικούς και Πολιτιστικούς  Συλλόγους με τις παροδοσιακές ενδυμασίες, τους ιεροψάλτες, το προσωπικόν του Καθεδρικού Ιερού Ναού, όλους τους κοπιάσαντας για την διοργάνωση της Ιεράς Πανηγύρεως.

Τέλος ευχαρίστησε τον ευσεβή και ευγενικό λαό των Μεγάρων ο οποίος προσέτρεξε και φέτος στους πολιούχους Αγίους για να λάβει την Χάρη και την Ευλογία του Θεού δια πρεσβειών των εν Μεγάροις Αγίων Εξ θαυματουργών Μαρτύρων.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ