Αρχική » Μεγάλη λιτανεία του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

Μεγάλη λιτανεία του Αγίου Διονυσίου στη Ζάκυνθο

από kivotos

Οι ήχοι των κανονιοβολισμών, το σφύριγμα των πλοίων και το μελωδικό χτύπημα των καμπαναριών συνόδευαν την καθιερωμένη λιτανεία του Σεπτού Λειψάνου του Προστάτη και Πολιούχου της Ζακύνθου, Αγίου Διονυσίου, σε ολόκληρη την πόλη. Έτσι κορυφώθηκαν με ευλάβεια και μεγαλοπρέπεια οι εορταστικές εκδηλώσεις για τη συμπλήρωση των 300 χρόνων από την Επάνοδό του σκηνώματος του από τα Στροφάδια στο νησί.

Την επέτειο λάμπρυναν με την παρουσία τους ο Οικουμενικός Πατριάρχης, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας που ήρθαν ως προσκυνητές για να τιμήσουν τον Άγιο της αγάπης και της συγνώμης που επι αιώνες φυλάσσει και ευλογεί τη Ζάκυνθο διδάσκοντας με το βιος, το έργο και την ταπεινότητα της ψυχής του.

Τον Πολιούχο της Ζακύνθου τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός από τους Μητροπολίτες Δωδώνης Χρυσόστομο και Ζακύνθου Διονύσιο, οι Μητροπολίτες Ηλείας Γερμανός, Μιλήτου Απόστολος, Νιγηρίας Αλέξανδρος, Ικονίου Θεόληπτος, Κερκύρας Νεκτάριος, Μεσσηνίας Χρυσόστομος, Λευκάδος Θεόφιλος, Κεφαλληνίας Δημήτριος, Ζάμπιας Ιωάννης, Αυστρίας Αρσένιος. Επίσης, όπως κάθε χρόνο μετά από πρόσκληση συμμετείχε και ο Καθολικός Αρχιεπίσκοπος Ιονίων Νήσων π. Ιωάννης Σπιτέρης. Να σημειωθεί πως λόγω υποχρεώσεων ο Οικουμενικός Πατριάρχης και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναχώρησαν πριν την λιτανεία του Αγίου Διονυσίου.

Στο τέλος, η νυχτα έγιν μέρα λίγο μετά την ολοκλήρωση της λιτανείας του Αγίου Διονυσίου στην πόλη της Ζακύνθου καθώς φαντασμαγορικά βεγγαλικά γέμισαν τον ουρανό!


Πηγή: http://imerazante.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ