Αρχική » Συλλείτουργο στην Ι. Μονή Γωνιάς

Συλλείτουργο στην Ι. Μονή Γωνιάς

από kivotos

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σεβαστείας κ. Δημήτριος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στηΙ. Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Οδηγητρίας Γωνιάς, συλλειτουργούντος και του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου.

Ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου ευρίσκεται τις ημέρες αυτές στην Κρήτη ως εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου στις επετετειακές εκδηλώσεις που οργάνωσε η Ι.Επαρχική Σύνοδος της Εκκλησίας Κρήτης προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Κρήτης κ.Ειρηναίου, ο οποίος επί δέκα συναπτά έτη κλείζει τον θρόνο του Αποστόλου Τίτου.

Ο επιχώριος Μητροπολίτης κ. Αμφιλόχιος, με λόγους θερμούς, καλωσόρισε τον Μητροπολίτη Σεβαστείας ο οποίος όπως σημείωσε: «κομίζει την ευχή και την ευλογία της Μητρός Εκκλησίας και του Οικουμενικού μας Πατριάρχου κ.κ.Βαρθολομαίου, καθώς η Εκκλησία της Κρήτης καυχάται εν Κυρίω που φέρει την αναφορά της εις τον πάνσεπτο Οικουμενικό Θρόνο και αποτελεί πολύτιμο πετράδι εις το στέμμα Του, ως πιστή και αφοσιωμένη θυγατέρα».

Αντιπελαργώντας ο κ. Δημήτριος ευχαρίστησε τον οικείο Ιεράρχη σημειώνοντας: «Σας μεταφέρω την ευχή και την ευλογία της πονεμένης και σταυρωμένης Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως και του Σεπτού Προκαθημένου Αυτής, Παναγιωτάτου Οικουμενικού ημών Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου, ο Οποίος τρέφει ιδιαίτερη αγάπη και στοργή δια την Εκκλησία της Κρήτης, τους Ιεράρχες Της, τον Ι. Κλήρο και τον λαό Της».

Ακολούθως ο Ιεράρχης του Οικουμενικού Θρόνου αναφέρθηκε εις τον τιμώμενο Αρχιεπίσκοπο Κρήτης κ. Ειρηναίο και εις τον αοίδιμο Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο. Εις το μεστό, σύντομο, κήρυγμα του ομίλησε δια το «Σεπτό πρόσωπο της Θεομήτορος», καθώς όπως είπε: «Συγκίνηση ιδιαίτερη προσκαλεί η Θεία Λειτουργία εις το παλαίφατο, Πατριαρχικό Μοναστήρι της Γωνιάς, όπου κυριαρχεί το σεπτό πρόσωπο της Θεομήτορος, καθώς οι σχέσεις του πιστού με την Παναγία μας είναι ένα μυστήριο που βιώνει μυστικά ο κάθε πιστός.

Η Θεοτόκος Μαρία είναι το δώρο της ανθρωπότητας στο σχέδιο της Θείας οικονομίας, η Οποία και δέχεται τον διάλογο των ψυχών μας», κατέληξε ο Σεβασμιώτατος κ. Δημήτριος, ευχόμενος όπως η ζωή όλων μας πλουτίζεται από ουράνιες μυστικές χαρές.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ