Αρχική » “Διγενής Ακρίτας”: Μια ιδιαίτερη παράσταση στη Μονή Χαλεπάς Μυλοποτάμου

“Διγενής Ακρίτας”: Μια ιδιαίτερη παράσταση στη Μονή Χαλεπάς Μυλοποτάμου

από kivotos

Μια αλησμόνητη εμπειρία έζησαν όσοι βρέθηκαν το βράδυ της Πέμπτης 31ης Αυγούστου 2017, της τελευταίας ημέρας του καλοκαιριού, στην Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Χαλέπας Μυλοποτάμου.

 Με την ευλογία του Σεβ. Μητροπολίτου Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου κ. Ευγενίου, ο Δήμος Μυλοποτάμου, με την ειδική μέριμνα του Υπευθύνου Πολιτισμού και Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Μανούσου Κλάδου, συμπεριέλαβε την παράσταση του θεατρικού έργου του κ. Γεωργίου Καλογεράκη με τίτλο «Διγενής Ακρίτας» στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ «Ταλλαία 2017».

Το ιστορικό Καστρομονάστηρο της Χαλέπας, χωρίς πρόσθετα σκηνικά, αλλά με πολλή αγάπη και την φιλόξενη διάθεση του Ηγουμένου Παν. Αρχιμ. Πορφυρίου Αουάντ, αποδείχθηκε τελικά ιδανικός χώρος για να φιλοξενήσει τον Διγενή Ακρίτα, τον αυτοκράτορα Νικηφόρο Φωκά και όλους τους ήρωες του επικού αυτού δράματος.

Η Θεατρική Ομάδα της Ιεράς Μητροπόλεως Ρεθύμνης και Αυλοποτάμου, για τρίτη φορά, μετά από τις δύο πρώτες παραστάσεις του έργου στη Φορτέτζα Ρεθύμνου στα τέλη του περασμένου Ιουλίου, προσέφερε στους πολυπληθείς θεατές συγκίνηση, παιδαγωγία, ανάταση και ελπίδα, ιδιαίτερα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς, που, τηρουμένων των αναλογιών, πρέπει ο καθένας να γίνει ένας Διγενής Ακρίτας και να υπερασπισθεί τον Ορθόδοξο Πολιτισμό και τις ευσεβείς και ευγενείς παραδόσεις του τόπου.

Στο τέλος της παράστασης, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεώς, Αιδεσ. Πρωτ. Νικόλαος Νικηφόρος, συνεχάρη τον συγγραφέα του έργου κ. Γεώργιο Καλογεράκη και όλα τα μέλη της Θεατρικής Ομάδας και μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Ευγενίου,  ο οποίος, λόγω του εξαιρετικά βεβαρημένου προγράμματός του, δεν μπόρεσε να παρευρεθεί.

Η Ιερά Μητρόπολή μας απήυθυνε θερμές ευχαριστίες σε όλους όσοι εργάσθηκαν σκληρά, με ανιδιοτέλεια και αυταπάρνηση, για την πραγματοποίηση και αυτής της κατάθεσης πολιτισμού και παιδείας στον τόπο.

   Τέλος, ιδιαίτερες ευχαριστίες για την συμπερίληψη του «Διγενή Ακρίτα» στα «Ταλλαία 2017», απευθύνονται στο Δήμαρχο Μυλοποτάμου κ. Δημήτριο Κόκκινο, στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και Υπεύθυνο Πολιτισμού κ. Μανούσο Κλάδο, αλλά και στον Αντιδήμαρχο κ. Μιχαήλ Σαρρή, ο οποίος εκπροσώπησε το Δήμο στην παράσταση της Χαλέπας και απηύθυνε χαιρετισμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ