Αρχική » Για καθαίρεση ο π. Γεώργιος Πασσιάς μετά το ερωτικό σκάνδαλο

Για καθαίρεση ο π. Γεώργιος Πασσιάς μετά το ερωτικό σκάνδαλο

από kivotos

Με μια λιτή ανακοίνωση της Αρχιεπισκοπής Αμερικής φαίνεται να κλείνει (εκκλησιαστικά τουλάχιστον) το θέμα του π. Γεώργιου Πασσιά ο οποίος σκανδάλισε την αμερικανική ομογένεια, μετά την αποκάλυψη ότι είχε συνάψει παράνομη ερωτική σχέση με Περουβιανή, ενώ και οι δύο ήταν παντρεμένοι και πολύτεκνοι. Η ανακοίνωση έχει ώς εξής:

“Ἡ Ἱερά Σύνοδος συνεζήτησε ἐπίσης καί θέματα πειθαρχικῆς φύσεως κληρικῶν, καί συγκεκριμένως μεταξύ ἄλλων καί τήν περίπτωσιν τοῦ π. Γεωργίου Πασσιᾶ, διά τόν ὁποῖον καί ἀπεφάσισεν ὁμοφώνως νά εἰσηγηθῇ τήν καθαίρεσιν αὐτοῦ εἰς τήν ἁρμοδίαν ἀρχήν τοῦ Οἰκουμενικοῦ Πατριαρχείου.”

Πρέπει να θεωρείτε δεδομένο πως το Οικουμενικό Πατριαρχείο θα εγκρίνει την καθαίρεση, το ζήτημα όμως θα αργήσει να κοπάσει από πλευράς δημοσιότητας. Κι αυτό, καθώς κυκλοφορούν διαδικτυακά εδώ και μέρες βίντεο και φωτογραφίες από τις περιπτύξεις του ιερέα του ναού του Αγίου Σπυρίδωνα στο Μανχάταν. Ακόμη, εκτός από το “πιπεράτο” της υπόθεσης, η Περουβιανή φέρεται να εμπλέκεται σε κακοδιαχείριση κονδυλίων του ιερού ναού, ενώ ο σύζυγος της, με δηλώσεις του σε αμερικανικά ΜΜΕ, συντηρεί την όλη θλιβερή παραφιλολογία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ