Αρχική » Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Πέτρας Νεκτάριο

Χιλιάδες αποχαιρέτησαν τον μακαριστό Πέτρας Νεκτάριο

από kivotos

Το στερνό αντίο είπαν το μεσημέρι του Σαββάτου κληρικοί αλλά και πλήθος κόσμου στον πνευματικό τους πατέρα, Μητροπολίτη Πέτρας και Χερρονήσου μακαριστό Νεκτάριο, μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης για τον Ιεράρχη που έφυγε από τη ζωή πολύ νωρίς, έχοντας όμως αφήσει πίσω το μεγάλο έργο του.

Η εξόδιος ακολουθία πραγματοποιήθηκε στο Μητροπολιτικό Ναό της Μεγάλης Παναγίας στη Νεάπολη και μετα απο μια συντομη περιφορά της σορού στην κεντρική πλατεία της πόλης ενταφιάστηκε πίσω απο την Μεγάλη Παναγία, όπως επιθυμούσε.

Πλήθος λαού και κλήρου από το Λασίθι, το Ηράκλειο αλλά και την υπόλοιπη Κρήτη είχαν σπεύσει από το βράδυ της Πέμπτης  στον Μητροπολιτικό Ναό, προκειμένου να προσκυνήσουν και να πουν το τελευταίο αντίο στον αγαπημένο ποιμενάρχη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 64 χρονών βυθίζοντας στο πένθος την τοπική Εκκλησία και τους πιστούς.

Όπως είχε ανακοινώσει η Επαρχιακή Σύνοδος της Εκκλησίας της Κρήτης, o ενταφιασμός του σεπτού σκηνώματος έγινε στον προαύλιο χώρο του Μητροπολιτικού Ναού που αγάπησε και υπηρέτησε με ζήλο.

Σημειώνεται ότι τριήμερο πένθος έχουν κηρύξει τα δημοτικά Συμβούλια Αγίου Νικολάου Λασιθίου και Χερσονήσου Ηρακλείου και οι σημαίες στα δημαρχιακά μέγαρα και σε όλα τα Καταστήματα των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων των δήμων κυματίζουν μεσίστιες.



Πηγή: cretalive.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ