Το νέο φύλλο της εφημερίδας κυκλοφορεί από την Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου και στα περίπτερα όλης της χώρας με την ειδική έκδοση - αφιέρωμα στις συμβουλές των Οσίων Παϊσίου και Πορφυρίου για τα παιδιά και τους γονείς.

mαζί,
ΝΕΟ ΑΚΥΚΛΟΦΟΡΗΤΟ ΒΙΒΛΙΟ: Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ
Μια αποκλειστική έκδοση για τον Τίμιο Σταυρό & τα θαύματά Του, που δεν θα βρείτε πουθενά αλλού

Στο πρωτότυπο αυτό βιβλίο θα βρει κανείς όχι μόνο την ιστορική διαδρομή της εύρεσης του τιμίου Σταυρού αλλά και την Ορθόδοξη διδασκαλία περί του Σταυρού, μέσα από απλά, κατανοητά και κυρίως πατερικά λόγια. Ένα βιβλίο για να γνωρίσει κανείς τον Σταυρό και να έρθει σε βαθιά γνωριμία μαζί του, αφού περιέχει και τις βασικές προσευχές προς τον Σταυρωμένο Κύριο.

 

& Μαζί,
ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ: Παΐσιος, Πορφύριος: Λόγια σοφά για τα παιδιά και τους γονείς

Ο ένας - ο Παΐσιος - έφτασε στην Ελλάδα από τα Φάρασσα της Καππα¬δοκίας, ενσαρκώνο-ντας την πίστη για τη νέα ζωή της προσφυ¬γιάς. Ο δεύτερος - ο Πορφύριος - από την πλευρά του γεννημένος στην Εύβοια ενσάρκωσε με τη σειρά του, από μικρό παιδί και αυτός, το πάθος για τη ζωή και την Ορθοδοξία. Οι Παΐσιος και Πορφύριος έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό: από μικρά παιδιά αφοσιώθηκαν στον Θεό με νηστεία και προσευχή, ενώ βάδισαν μέσα από τεράστιες δυσκολίες τον δρόμο που οδηγεί στον μοναχισμό, στον Άθω, και έγιναν σύμβολα εντός και εκτός Ελλάδας.

Αυτό που χαρακτήριζε τα λόγια και τα έργα των ήταν η αγάπη τους για τα παιδιά, η συνεχής προσπάθεια για την αντιμετώ¬πιση των παθών των ανθρώπων αλλά και αγωνία τους για το μέλλον της πατρίδας.

Κοινή συνισταμένη ήταν ο τρόπος ζωής τους: ποτέ δεν επιδίωξαν να βρεθούν στο επίκεντρο. Ποτέ δεν αφιέρωσαν χρόνο για τον εαυτό τους. Ποτέ δεν ζήτησαν τίποτε για τους ίδιους. Κυρίως, όμως, ποτέ δεν είπαν όχι σε όλες εκείνες τις χιλιάδες των πιστών που ήθελαν να τους συναντήσουν και να μιλήσουν -για ευλογία - μαζί τους.