«Ανάξια του κύρους και του ρόλου, του σύγχρονου ρόλου που πρέπει να έχει η Εκκλησία», χαρακτήρισε ο Γιάννης Ραγκούσης, την αντίδραση της Eκκλησίας για τις δηλώσεις του σχετικά με το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου και τους ομοφυλόφιλους ιερείς. 

«Προσωπικά, έχω συναντήσει εκπροσώπους της Ελληνικής Ορθόδοξης Εκκλησίας – σε ανώτατα κλιμάκια ακόμη και μητροπολίτες – οι οποίοι είναι ομοφυλόφιλοι και το κρύβουν. Τους αναγκάζουν και το κρύβουν. Επειδή, λοιπόν, ο σεξουαλικός προσανατολισμός δεν είναι επιλογή, είναι φύση, πρέπει η Ορθόδοξη Εκκλησία να σταματήσει την υποκρισία και να μπει μπροστά σ΄αυτή τη νέα εποχή που πρέπει να ξεκινήσει στην Ελλάδα. Αυτή είναι η πραγματικότητα, αυτή είναι η θέση μου» δήλωσε ο Γιάννης Ραγκούσης στο περιοδικό Antivirus προκαλώντας σφοδρές αντιδράσεις από την Εκκλησία της Ελλάδος.

Κληθείς να απαντήσει αν θα ανασκευάσει τις επίμαχες δηλώσεις του μετά τις προειδοποιήσεις της Ιεράς Συνόδου ότι θα προσφύγει στα δικαστήρια, ο κ. Ραγκούσης ανέφερε: «Ε, ας με πάει στο δικαστήριο. Είμαι έτοιμος, δεν πρόκειται να αλλάξω τίποτα. Να ζητήσω συγγνώμη για ποιο πράγμα, δεν έχω πει κάτι για να προσβάλλω την Εκκλησία, ούτε για να προσβάλλω οποιοδήποτε πρόσωπο...».

«Επιμένω, δεν παίρνω πίσω τις δηλώσεις μου, εγώ περιέγραψα καταστάσεις και μαζί με μένα τις ίδιες καταστάσεις περιγράφουν και εκατομμύρια Έλληνες» είπε ο υποψήφιος πρόεδρος της Κεντροαριστεράς και συμπλήρωσε: «Μια συνέντευξη που καλά-καλά δεν θα την είχε πάρει χαμπάρι κανένας, βγήκαν οι ίδιοι με μια πύρινη και ακραία προσβλητική αντίδραση, ας πάνε και παρακάτω...».

Ο κ. Ραγκούσης κατηγόρησε την Εκκλησία για στρουθοκαμηλισμό και πρόσθεσε: «Ξέρετε πόσες δικαστικές αποφάσεις υπάρχουν; Ξέρετε πόσες φορές η ίδια η Εκκλησία έχει ενεργήσει;
Πρέπει να αποφασίσει αν κάνει την στρουθοκάμηλο, αν κάνει ότι δεν βλέπει, να λέει ότι δεν υπάρχουν ομοφυλόφιλοι ή ότι είναι αμαρτία να υπάρχουν ομοφυλόφιλοι, αν το κάνει αυτό απομακρύνεται από τις νέες γενιές...».

Όπως είπε μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, δεν ήταν εκείνος που τα έβαλε με την Eκκλησία. «Η εκκλησία τα έβαλε μαζί μου, προσπαθώντας να ασκήσει και ένα ιδιαίτερο μπούλινγκ», ανέφερε.

Ο υποψήφιος για την ηγεσία της κεντροαριστεράς, σημείωσε ότι η άποψή του δεν αλλάζει και ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να απαντήσει στην Eκκλησία, ούτε να πει ονόματα. «Η Eκκλησία ας κάνει ό,τι νομίζει. εγώ θα λέω με παρρησία την άποψη μου Νομίζω ότι είναι μεγάλο λάθος να επιβάλει τον εκφοβισμό της αντίθετης γνώμης», ανέφερε.

Εις ό,τι αφορά το αίτημα της Εκκλησίας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο με το οποίο εισάγεται η δυνατότητα της αλλαγής φύλου με μια δήλωση από την ηλικία των 15, ο Γιάννης Ραγκούσης έκανε λόγο για «εκτός ορίου, διχαστικού τύπου παρέμβαση».

Δείτε το βίντεο με τη συνέντευξη Ραγκούση στον  ΣΚΑΪ: