Αρχική » Την εικόνα της Παναγίας Χοζοβιώτισσας υποδέχθηκαν στον Άγ. Δημήτριο στο Βύρωνα

Την εικόνα της Παναγίας Χοζοβιώτισσας υποδέχθηκαν στον Άγ. Δημήτριο στο Βύρωνα

από kivotos

Την ιστορική και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης από την ομώνυμη Ιερά μονή της Αμοργού, υποδέχτηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16ης Οκτωβρίου, ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος.

Η θαυματουργός εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης κατέφθασε στον κεντρικό Λιμένα Πειραιώς, με το «ΤΠΚ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΣ» του Πολεμικού Ναυτικού. Εκεί την υποδέχθηκε ο Ιεροκήρυκας της Ι. Μητροπόλεως Καισαριανής Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Μακάριος Παναγόπουλος και στην συνέχεια με αυτοκινητοπομπή κατευθύνθηκαν προς τον Ναό του Αγίου Δημητρίου.

Στη συμβολή των οδών Φορμίωνος και Αγίου Δημητρίου πλήθος ευλαβών προσκυνητών, με προεξάρχοντα τον Σεβ. Μητροπολίτη Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ υποδέχτηκαν την Θεομητορική Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης αποδίδοντας τη δέουσα τιμή.

Ακολούθως, προπορευομένων των δύο φιλαρμονικών, της Ελληνικής Αστυνομίας και του Πυροσβεστικού Σώματος οι οποίες παιάνιζαν πανηγυρικά προσδίδοντας εορταστικό κλίμα, κλήρος και λαός κατευθύνθηκαν στην ειδική εξέδρα που είχε στηθεί στην πλατεία έναντι του Ναού. Αναπέμφθηκε δέηση υπέρ υγείας και ο Μητροπολίτης κ. Δανιήλ ευχαρίστησε όλους όσους ήρθαν από μακριά, από άλλες ενορίες, κληρικούς και λαϊκούς για να ενώσουν τις προσευχές και να τιμήσουν την πρόμαχο του Αιγαίου.

Στην συνέχεια η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης τοποθετήθηκε προς προσκύνηση στο κέντρο του Ναού και τελέστηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου κ. Δανιήλ. Κατά την διάρκεια του Πανηγυρικού Αρχιερατικού Εσπερινού, στον γεμάτο από πλήθος πιστών Ιερό Ναό, παρέστησαν εκπρόσωποι των τοπικών φορέων και αρχών.

Τονίζεται τέλος ότι έως τις 29 Οκτωβρίου, η ιστορική και θαυματουργός Εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης, η οποία φυλάσσεται στην ομώνυμο ιστορική και ξακουστή Ιερά Μονή της Παναγίας Χοζοβιωτίσσης της νήσου Αμοργού θα φιλοξενείται στον Ιερό Ναό Αγ. Δημητρίου Ν. Ελβετίας Βύρωνος.

Ο Ιερός Ναός ο οποίος φέτος συμπληρώνει 90 χρόνια από της ιδρύσεως, της παρουσίας και της προσφοράς του, θα παραμένει ανοικτός από τις 7:00 το πρωί έως 10:00 το βραδύ, όπου στο πλαίσο των εορταστικών εκδηλώσεων με την επωνυμία «ΙΕ ΔΗΜΗΤΡΙΑ» θα τελούνται καθημερινά Ιερές Ακολουθίες και πνευματικές ομιλίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ