Μεγάλη και εντυπωσιακή και συνεχής είναι η προσέλευση των πιστών για να προσκυνήσουν την εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης από την Αμοργό πού φιλοξενείται στην Ενορία του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού.

Η θαυματουργή και ιστορική εικόνα της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης, πού αξίζει να τονιστεί ότι δεν είναι αντίγραφο αλλά η πρωτότυπη και αυθεντική εικόνα πού φιλοξενείται στην ομώνυμη ιερά Μονή της νήσου Αμοργού, έχει προσελκύσει ως σήμερα εκατοντάδες ευλαβών χριστιανών από πολλές περιοχές της Αττικής, αλλά και πολλές ομάδες πιστών πού καταφθάνουν εκτός του Λεκανοπεδίου για να προσκυνήσουν την χάρη της.

Την Κυριακή 22 Οκτωβρίου της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Καλλίνικος Νικολάου, Ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού ο οποίος κήρυξε τον θειο λόγο στοχεύοντας στη σημασία και το νόημα της ευαγγελικής περικοπής, αναφερόμενος στο κοσμοσωτήριο και λυτρωτικό μήνυμα πού μπορεί να αποκομίσει ο πιστός από την ανάγνωσή της.

Το απόγευμα της ίδιας μέρας ο  Αρχιμανδρίτης κ. Ειρηναίος Παναγιωτόπουλος, προϊστάμενος του Ιερού Ναού του Αγίου Γεωργίου Καρέα Βύρωνος τέλεσε τον Εσπερινό μετά Ιεράς Παρακλήσεως και στην συνέχεια ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης κ. Χρύσανθος Λιόλιος, Προϊστάμενος του Ιερού Ναού της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Βύρωνος τέλεσε το Ιερό Ευχέλαιο παρουσία πολλών πιστών πού προσέρχονταν να προσκυνήσουν την θαυματουργή εικόνα .

Η φιλοξενία της Εικόνος της Παναγίας εντάσσεται στους εορτασμούς των ΙΕ Δημητρίων 2017 πού με επιτυχία και μεγάλη προσέλευση των πιστών προσκυνητών διοργανώνει ο Ιερός Ναός του Αγίου Δημητρίου Νέας Ελβετίας Βύρωνος κάθε χρόνο υπό τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ και την  καθοδήγηση του προϊσταμένου του Ιερού Ναού π. Χριστοδούλου Κοτσίφη.

Λόγω της μεγάλης προσέλευσης των πολυπληθών πιστών αποφασίσθηκε να δοθεί παράταση της φιλοξενίας της Ιεράς Εικόνος της Παναγίας της Χοζοβιωτίσσης ως και την Δευτέρα 30 Οκτωβρίου το πρωί, πού θα αναχωρήσει για την νήσο Αμοργό.