Αρχική » Τεστ για Αλτσχάιμερ στη Μητρόπολη Σφακίων από την “Αποστολή”

Τεστ για Αλτσχάιμερ στη Μητρόπολη Σφακίων από την “Αποστολή”

από kivotos

Με επίσκεψη στον Φουρφουρά Ρεθύμνου την Τετάρτη 18 και την Πέμπτη 19 Οκτωβρίου, συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια του «Kαρελείου-Μονάδα Αλτσχαιμερ» του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων και την ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive.

Στοχεύοντας αφενός στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και αφετέρου στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας, το εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» –Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer & Συναφών Παθήσεων της «Αποστολής» μετά από πρόσκληση του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Λάμπης, Συβρίτου και Σφακίων κ.κ.Ειρηναίου πραγματοποίησε στον Φουρφουρά Ρεθύμνου, δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ομιλία σχετικά με τη νόσο Alzheimer, τα πρώτα συμπτώματα της άνοιας, την πρόληψη αλλά και αναφορικά με το έργο του «Καρέλλειου». Επίσης δόθηκαν συμβουλές στον τρόπο διαχείρισης των ατόμων που πάσχουν από άνοια ενώ έγινε αναφορά στο φορτίο των φροντιστών.

Για την ανωτέρω δράση παραχωρήθηκαν από την Μητρόπολη Λάμπης οι χώροι του Πολιτιστικού & Κοινωνικού Κέντρου Αμαρίου «Ο Αγ.Νεκτάριος». Η εκστρατεία θα συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ