Αρχική » Γόρτυνος Ιερεμίας: «Παλιοφυλλάδες τα βιβλία των Θρησκευτικών»

Γόρτυνος Ιερεμίας: «Παλιοφυλλάδες τα βιβλία των Θρησκευτικών»

από kivotos

Πληθαίνουν οι φωνές κατά του τρόπου διδασκαλίας των Θρησκευτικών στα σχολεία. Πολλοί γονείς «επιστρέφουν» τα βιβλία, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσουν την ηγεσία του υπουργείου Παιδείας. Στις φωνές αυτές έρχεται να προστεθεί και ο Μητροπολίτης Γόρτυνος, Ιερεμίας, οποίος με άρθρο του ζητά από τους πιστούς να διαμαρτύρονται για «τα άνομα και παράνομα που διαπράττονται στη χώρα».

Στο άρθρο του αναφέρει:

1. Αδελφοί μου χριστιανοί της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, τα κηρύγματα τα οποία σας απευθύνω κάθε Κυριακή αναφέρονται στην Ορθόδοξη πίστη μας. Παρακαλώ να τα παρακολουθείτε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, γιατί πρέπει να μάθουμε το τι πιστεύουμε. Θα μου επιτρέψετε όμως, αδελφοί, το σημερινό μου κήρυγμα να αναφέρεται σε ένα άλλο σοβαρό θέμα, για το οποίο δεν πρέπει να σιωπήσουμε, γιατί η σιωπή μας θα είναι αδιαφορία, που για μας τους ιερείς συνιστά μεγάλη αμαρτία. Ναι! Πρέπει να διαμαρτυρόμαστε για τα άνομα και παράνομα που διαπράττονται στην χώρα μας.
Τα χρόνια που ζούμε, αδελφοί, είναι χρόνια δύσκολα και πονηρά, ζούμε σε «πονηρές ημέρες», όπως μας το λέγει ο Απόστολος Παύλος (Εφεσ. 5,16). Η αμαρτία έχει πληθυνθεί. Αυτό βέβαια για μας, που μελετάμε την Αγία Γραφή, δεν πρέπει να μας ξενίζει. Γιατί όπως στην προ Χριστού εποχή υπήρχαν δύο ρεύματα, του καλού και του κακού, έτσι και στη σημερινή μας εποχή, συμβαίνει το ίδιο. Και όσο περνούν τα χρόνια το κακό γίνεται περισσότερο κακό, αλλά και η αρετή αυξάνεται και αυτή (βλ. Αποκ. 22,11). Και όπως βλέπουμε σήμερα πολλούς να αμαρτάνουν με χυδαιότητα, έτσι πάλι βλέπουμε και άλλους, και μάλιστα νέα παιδιά, να πιστεύουν δυνατά και να αγαπούν θερμά τον Κύριον ημών Ιησούν Χριστόν και να αγωνίζονται να τηρήσουν τις άγιες εντολές Του. Δεν ταρασσόμαστε λοιπόν για τα περίεργα της εποχής μας, αλλά, ξαναλέγω, δεν πρέπει να είμαστε αδιάφοροι για τα παρατηρούμενα κακά, γιατί γίνεται μεγαλύτερη ζημιά με την αδιαφορία μας και χάνονται ψυχές.

2. Η πατρίδα μας, αδελφοί, η αγαπημένη μας Ελλάδα, είναι χώρα Ορθόδοξη. Έτσι το λέει η αρχή του Συντάγματός μας. Έτσι το λέει η ιστορία της. Είναι χώρα αγίων και μαρτύρων. Αλλά τι είναι αυτοί οι λόγοι που λέγονται από επίσημα ηγετικά πρόσωπα, ότι δεν είμαστε πλέον ορθόδοξο κράτος, αλλά ουδετερόθρησκο; Και μάλιστα αυτό τον λόγο οι κυβερνώντες μας τον έκαναν ήδη πραγματικότητα, γιατί με τα νομοθετήματά τους εναντιώνονται προς τα ιδανικά της φυλής μας, την πίστη, την πατρίδα και την οικογένεια. Και εξηγούμαι καλύτερα: Το υψηλότερο και ευγενέστερο σε μία χώρα είναι η παιδεία. Όλοι μας, ω χριστιανοί, πρέπει να προσέξουμε την παιδεία του έθνους μας. Ένας άγιος πατέρας μας είπε από παλαιά: «Παιδεύσατε τα τέκνα, ίνα μη παιδεύσουν αυτά υμάς»! Δηλαδή: Αν δεν παιδαγωγήσουμε σωστά τα παιδιά μας, αυτά αργότερα θα «παιδεύσουν» εμάς και όλη την κοινωνία. Κάποτε ρώτησαν τον Κοραή τι πρέπει να κάνουμε για να πάει μπροστά η πατρίδα. Και αυτός απήντησε με ένα λόγο του δευτέρου Ψαλμού: «Δράξασθε Παιδείας»! Πιάστε, δηλαδή, στα χέρια σας την Παιδεία, για να σταθεί και να δοξασθεί το Έθνος. Αλλά ήδη από προηγούμενα χρόνια μας τη «σκότωσαν» οι κυβερνώντες την Παιδεία. Πού είναι η θαυμαστή μας ελληνική γλώσσα με το καλπάζον ύφος της και την ομορφιά της; Ομορφιά που τη θαυμάζουν και οι ξένοι! Χάσαμε τη γλώσσα μας. Αλλά και το άλλο, το σοβαρότερο ακόμη: Ως το πλέον αναγκαίο μάθημα που διαμορφώνει καλούς ανθρώπους και δίνει νόημα στη ζωή, γιατί μας λέγει για τον υψηλό προορισμό μας, είναι η διδασκαλία της Ορθόδοξης πίστης μας. Την πίστη αυτή τη διδάσκονταν τα Ελληνόπουλα και στα κρυφά σχολειά ακόμη.

Και πάντοτε, σε όλες τις τάξεις των σχολείων μας, από το Δημοτικό μέχρι την τελευταία τάξη της μέσης εκπαιδεύσεως, οι μαθητές της πατρίδος μας διδάσκονταν την Ορθόδοξη πίστη με το μάθημα των Θρησκευτικών. Αλλά, χριστιανοί μου, τι βιβλία Θρησκευτικών μαθημάτων είναι αυτές οι παλιοφυλλάδες των δημοτικών σχολείων, που κυκλοφορούν στα παιδιά μας από εφέτος; Δηλαδή, με τα νέα θρησκευτικά βιβλία, τα μικρά μας παιδιά, από την πρώτη τους παιδική απαλή ηλικία, στο σχολείο τους δεν θα διδάσκονται πια σαν χριστιανόπουλα για την Ορθόδοξη πίστη, αλλά μαζί με αυτή, θα μαθαίνουν και για άλλα θρησκεύματα, για τον Βουδισμό, για τον Μωαμεθανισμό, για τον Ιουδαϊσμό και για άλλα και για άλλα… Το μάθημα δηλαδή των Θρησκευτικών γίνεται σήμερα μία «σούπα» πανθρησκειακή και άντε τώρα το παιδί να ξεχωρίσει το δικό του «πιστεύω»… Ως βαθύτερο δε κίνητρο για το πανθρησκειακό αυτό μάθημα βλέπουμε τον όφιν του Οικουμενισμού, που θέλει να ενοποιήσει τα θρησκεύματα και να αλλοιώσει την Ορθόδοξη πίστη μας. Αυτό, βέβαια, αδελφοί χριστιανοί, δεν θα γίνει ποτέ, γιατί η πίστη μας, η Ορθόδοξη πίστη μας, δεν είναι ανθρώπινο κατασκεύασμα, αλλά έχει από τον Θεό την προέλευσή της. Γι᾽ αυτό και θα διατηρείται πάντοτε, όπως την παρέδωσε ο Κύριος ημών Ιησούς Χριστός και οι Άγιοι Απόστολοί Του και όπως τη διετύπωσαν οι Άγιοι Πατέρες σε Οικουμενικές Συνόδους και στα ιερά τους συγγράμματα. Πάντοτε θα υπάρχουν ομολογητές και μάρτυρες της αμώμητης πίστης μας. Δεν θα χαθεί λοιπόν η πίστη μας, αλλά με τέτοια σατανικά κινήματα και μεθοδεύσεις, από κυβερνώντες μάλιστα, που αφαιρούν την ορθόδοξη παιδεία από τα σχολεία μας, γίνονται ζημιές στα χρυσά μας παιδιά.

3. Αλλά είναι και το άλλο αισχρό και χυδαίο που σκέπτονται και σκοπεύουν να κάνουν. Ακούστε: Ο Θεός ξέρουμε ότι από την αρχή έκανε τον άνθρωπο άνδρα ή γυναίκα και ευλόγησε την ένωσή τους με τον γάμο, εις διαδοχήν και αύξησιν του ανθρωπίνου γένους. Στη Γένεση διαβάζουμε «άρσεν και θήλυ εποίησεν ο Θεός» τον άνθρωπο και για την ένωσή τους πάλι λέγει ότι «προσκολληθήσεται ο ανήρ προς την γυναίκα αυτού και έσονται οι δύο εις σάρκα μίαν» (1,27. 2,24). Κάθε άνθρωπος γεννιέται με το ορισμένο είδος του, με το ιδιαίτερο φύλο του, ή άνδρας ή γυναίκα. Αυτό δεν αλλάζει για όλη την ζωή του ανθρώπου. Και όμως ακούμε ότι σκοπεύουν να θεσπίσουν νόμο με τον οποίον ο καθένας να μπορεί να αλλάξει στα γρήγορα το φύλο του, έτσι απλά γιατί το θέλει, γιατί αυτό είναι το «γούστο» του. Πάμε για τον σοδομιτισμό!!!… Αλλά απορώ: Θα ψηφίσουν οι χριστιανοί βουλευτές μας τέτοιον ελεεινό νόμο;
Εμείς, χριστιανοί μου, που έχουμε ταχθεί από τον Θεό να κρατούμε εσάς τον εκλεκτό Του λαό στερεούς στην Ορθόδοξη πίστη, εγώ ο Επίσκοπός σας και οι άγιοι Ιερείς σας, που σας ποιμαίνουμε, αγανακτούμε γι᾽ αυτά τα άνομα που ακούγονται και διαμαρτυρόμαστε. Αλλά πρέπει και εσείς, ο καθένας από τη θέση του, να εκφράζει τη διαμαρτυρία του. Να πείτε στους βουλευτές σας, που σας πλευρίζουν για την ψήφο τους, ότι θα τους «μαυρίσετε», αν ψηφίζουν αισχρούς και πρόστυχους νόμους που είναι για την πόλη των Σοδόμων και την πόλη των Γομόρρων. Εδώ είναι Αρκαδία, εδώ είναι Ελλάδα, που έχει ανακηρύξει την Υπεραγία Θεοτόκο ως Υπέρμαχο Στρατηγό της, αλλά και προ Χριστού ακόμη έκτισε Παρθενώνα, τιμώντας έτσι την παρθενία και την αγνότητα των ηθών.

Προ παντός όμως σας παρακαλώ, χριστιανοί μου, μαζί με τα άλλα σας προσωπικά αιτήματα, να προσεύχεστε και για την πατρίδα μας την Ελλάδα και τον εκλεκτό της λαό να μένει σταθερός στην πίστη και τα ιδανικά της φυλής μας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ