Αρχική » Μεγάλη υποδοχή της Παναγίας της Επισκέψεως στα Χανιά

Μεγάλη υποδοχή της Παναγίας της Επισκέψεως στα Χανιά

από kivotos

Με σεβασμό και αγάπη υποδέχτηκε ο κλήρος και ο λαός της Μητροπόλεως Κυδωνίας την Ιερά και θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Επισκέψεως από τα Τρίκαλα την παραμονή της εορτής του Αγίου Νεκταρίου Τετάρτη 8 Νοεμβρίου στον ομώνυμο Ιερό Ναό στα Παχιανά Χανίων.

Η εικόνα τοποθετημένη πάνω σε όχημα της πυροσβεστικής υπηρεσίας Χανίων, και υπό τους ήχους της φιλαρμονικής του Δήμου Χανίων, έφτασε γύρω στις 4:30 μ.μ. στον Ιερό Ναό, όπου την υποδέχτηκε ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης .κ. Δαμασκηνός μαζί με τους Ιερείς της Μητροπόλεως και πλήθος πιστών που ήρθε να προσκυνήσει και να ζητήσει την μεσιτεία της.

Την Ιερά Εικόνα συνόδευσε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσοστόμου ο Πρωτ. Γεώργιος Γραδούλας, ο οποίος είναι και Γραμματέας της Ιεράς Μητροπόλεως και υπεύθυνος των κατασκηνώσεων.

Με λόγια χαράς ο Σεβασμιώτατος  ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Τρίκκης και Σταγών κ.κ. Χρυσόστομο για την μεγάλη ευλογία που πλημμύρισε την Ιερά Μητρόπολη. Λόγια ευχαριστήρια απηύθυνε επίσης ο Σεβασμιώτατος και στον Πρωτ. Γεώργιο που την συνόδευσε μαζί με την Πρεσβυτέρα του, στον Πανοσιολογιώτατο Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Δαμασκηνό Λιονάκη που επιμελήθηκε των προετοιμασιών, τον Πρωτ. Εμμανουήλ Δερμιτζάκη ιερατικό προϊστάμενο του Ναού μαζί με τους συνεφημερίους, τον Διοικητή του Πυροσβεστικού Σώματος κ. Δημοσθένη Μπαντουράκη και όλους τους άντρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, την Φιλαρμονική του Δήμου Χανίων, τον παραδοσιακό χορευτικό σύλλογο ”Ζάλος”, καθώς και όλο τον κόσμο για την αθρόα προσέλευση του, η οποία δείχνει την ζωντάνια του παλμού της Ορθοδοξίας.

Στην Αντιφώνηση του ο π. Γεώργιος ευχαρίστησε εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου Τρίκκης και Σταγών τον Σεβασμιώτατο Ποιμενάρχη Κυδωνίας, τονίζοντας τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας που διατηρούν από παλιά οι δύο Μητροπολίτες, μεταφέροντας την ευχή του ότι με την πρώτη ευκαιρία και αφού το επιτρέψουν οι πολλές υποχρεώσεις, θα επισκεφτεί τα αγαπημένα του Χανιά.

Στη συνέχεια τελέσθηκε ο εόρτιος πανηγυρικός Εσπερινός για την μεγάλη εορτή του Αγίου Νεκταρίου προεξάρχοντος του Ποιμενάρχου Κυδωνίας κατόπιν η Ιερά παράκλησις και  τέλος τελέσθηκε νυχτερινή Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλλου της Μητρόπολης.

Ανήμερα της εορτής τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία.

Πριν της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος είπε ότι στην λαμπρή πανήγυρη του Αγίου “αξίζει να τιμούμε τους ιερείς του Ναού που διακόνησαν ώστε να βιώνουμε σήμερα την μεγάλη αυτή ευλογία. Έτσι αυτή την ευλογημένη ημέρα θα τιμήσουμε τον Πρεσβ. Εμμανουήλ Πετράκη απονέμοντας του το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου.”

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος και του Ιερού Λειψάνου του Αγίου στους δρόμους πέριξ του Ναού συλλιτανευόντων πλήθους κόσμου.

 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ