Αρχική » Ένταση στην Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Σαντορίνης για το ραντάρ

Ένταση στην Ι.Μ. Προφήτη Ηλία Σαντορίνης για το ραντάρ

από kivotos

Ένταση προκλήθηκε χθες κοντά στην Ιερά Μονή του Προφήτη Ηλία στη Σαντορίνη όταν γερανός προσπάθησε με την βοήθεια Αστυνομικής δύναμης, η οποία είχε αποκλείσει το δρόμο προς τη Μονή, να τοποθετήσει τον θόλο στο ραντάρ της Πολεμικής Αεροπορίας το οποίο βρίσκεται στην περιοχή.

Μοναχοί και πιστοί που αντιδρούν έκλεισαν με τα αυτοκίνητά τους τον δρόμο προς τη Μονή, ενώ κατέρρευσε ξαφνικά μπροστά στην κάμερα, λόγω της πίεσης, ο Ηγούμενος της μονής. Ο Γέροντας, του οποίου όπως μάθαμε η υγεία είναι εξαιρετικά εύθραυστη, δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες και συνήλθε.

Στο σημείο έσπευσαν ο Δήμαρχος Θήρας κ. Ζώρζος και ο Αντιδήμαρχος κ. Καφούρος, οι οποίοι στη συνέχεια μετέβησαν στο Αστυνομικό τμήμα, μαζί με τον Ηγούμενο της Μονής.

Στο σημείο που βρίσκεται ο γερανός παραμένει μεγάλος αριθμός πολιτών προκειμένου να εμποδίσει την τοποθέτηση του θόλου. Υπενθυμίζεται ότι η εγκατάσταση του ραντάρ στο συγκεκριμένο σημείο έχει προγραμματιστεί εδώ και πολλά χρόνια και αποτελεί βασικό κρίκο για τον έλεγχο του Πεδίου Βολής Κρήτης.

 

Με στοιχεία από το www.neasantorinis.gr

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ